Af Jens Meiniche Mouvielle - 05/08-17 09:18

Efter vanvittig Neymar-handel: Nu har PSG begået stor brølerEfter vanvittig Neymar-handel: Nu har PSG begået stor brøler

Der er kæmpe hype om Neymar, men fansene må vente med at se ham i aktion.

storybild

Neymar. (Billede: CHRISTOPHE PETIT TESSON)

I dag - lørdag - tager den franske storklub Paris Saint-Germain hul på første kamp i Ligue 1 mod miniputten Amiens i forsøget på at genvinde det mesterskab, Monaco snuppede fra dem sidste sæson. Men de parisiske fodboldfans må vente lidt endnu på at se deres nye stjerne i aktion for hovedstadsklubben PSG, for Neymar må ikke spille - endnu.

Det slår den franske liga fast natten til lørdag.

Paris Saint-Germain havde nemlig ved midnatstid ikke sendt en ansøgning om at få flyttet Neymars spillerlicens, og derfor må de franske fodboldfans altså vente med at se angriberen i aktion for klubben.

Neymar har i forvejen haft lidt modgang siden sit spektakulære skifte, hvor Barcelona forsøger at tilbageholde hans bonus på knap 200 millioner, som han skal have udbetalt til september i forbindelse med en tidligere kontraktforlængelse med den spanske storklub.

Neymar er lige kommet til klubben i et rekordskifte fra sin tidligere klub FC Barcelona.

Neymar har allerede solgt over 10.000 trøjer i den franske storklub. En trøje koster i 100 euro svarende til 744 danske kroner, og det vil sige, at PSG allerede har solgt trøjer med brasilianeren for en million euro - 7,44 millioner kroner. Efterspørgslen efter Neymars trøje har betydet, at det kun er tilladt at købe en trøje per person lørdag.

Den spanske storklub modtog 1,65 milliarder kroner for den 25-årige brasilianer, der havde håbet, at han allerede lørdag ville kunne debutere for sin nye klub.

Neymar blev præsenteret i PSG fredag, efter at han var blevet ført igennem den franske hovedstad i en kortege til Parc des Princes.

- Jeg vil have noget større - en større udfordring. Jeg er kommet for at gøre mit bedste og hjælpe klubben med at vinde titler, sagde Neymar under præsentationen.

Den brasilianske landsholdsspiller har underskrevet en femårig kontrakt med klubben, der er ejet af Qatar.

Neymar understregede under præsentationen, at det er sportslige udfordringer og ikke penge, der har tiltrukket ham.

Neymar ventes at få en ugeløn på omkring fire millioner kroner i Paris.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i vandet ved havn
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx