Af Ritzau - 22/03-17 13:43

Hareide har set landsholdet som et fireårigt projektHareide har set landsholdet som et fireårigt projekt

Nordmanden regnede med fire år som landstræner, da han indgik kontrakt med DBU. Kontrakten kan brydes i 2018.

storybild

Åge Hareide har hele tiden regnet med at være landstræner i fire år, selv om både han og DBU har mulighed for at forkorte ansættelsen. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Da Åge Hareide blev ansat som Danmarks fodboldlandstræner hed det sig, at nordmandens kontrakt strakte sig til og med VM i 2018, men med mulighed for at forlænge aftalen frem til og med EM i 2020.

Onsdag har det vist sig, at det forholder sig en kende anderledes. Hareides kontrakt løber til og med EM i 2020, men både Hareide og Dansk Boldspil-Union (DBU) har mulighed for at annullere de sidste to år af nordmandens kontrakt.

Selv tillægger Hareide det ikke nogen betydning for hans arbejde, for han har hele tiden haft det fireårige landstrænerperspektiv i tankerne.

Det siger han onsdag på landsholdets træningslejr i München, hvor holdet forbereder sig til søndagens VM-kvalifikationskamp i Rumænien.

- Jeg sagde til min kone, at vi gør det her de næste fire år. Det har hele tiden været tanken for mig, men så blev vi enige om, at vi skulle have "to plus to"-muligheden for begge parters skyld.

- Intentionerne er selvfølgelig at være her i fire år. På to år, hvor man har maksimalt ti kampe om året, har man meget få muligheder for at bygge et hold, siger Hareide.

Han fortæller, at det var DBU, som bragte den mulige midtvejsskilsmisse på banen i kontraktforhandlingerne.

- Man skal kunne lide hinanden – mig, DBU og spillerne – hvis man skal kunne arbejde sammen, og derfor er det vigtigt, at der er den her åbning, hvis det ikke går, som det skal.

- Det gør ikke den store forskel, om man aktivt skal forlænge aftalen efter to år eller aktivt opsige den, siger Åge Hareide.

Aktuelt går nordmanden ikke med tanker om at afbryde kontrakten midtvejs, men manglende resultater og udvikling kan ændre hans holdning.

Aktuelt ligger landsholdet nummer tre i sin VM-kvalifikationspulje med seks point efter fire kampe.

- Tingene kan se gode ud, men man kan tabe fodboldkampe alligevel. Det vigtigste er for mig, at tingene går i den rigtige retning, siger Åge Hareide.

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel ser det som et sundt tegn, at Hareide og spillerne - hvis DBU altså er med på den - kan fortsætte samarbejdet i mere end tre år endnu.

- Det er ikke mange gange, vi har været samlet. Så jeg tror, det er godt for os, at vi har mulighed for at arbejde under de samme forudsætninger i et stykke tid.

- Det er en omvæltning i forhold til at have haft Morten Olsen i så mange år.

- Vi har været vant til at gøre tingene på en bestemt måde, og når der så kommer en ny træner ind, tager det tid at finde ud af, hvad der fungerer, og hvilke små ting der skal ændres. Et år er ikke lang tid som landstræner, siger Schmeichel.

Åge Hareide blev ansat i december 2015 med tiltrædelse 1. marts 2016. Han har stået i spidsen for Danmark i ti landskampe og ført holdet frem til sejr i fem af dem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx