Af Ritzau - 06/05-16 11:52

Tidligere Wada-chef er lunken ved russisk OL-deltagelseTidligere Wada-chef er lunken ved russisk OL-deltagelse

Tidligere Wada-præsident Dick Pound vil være betænkelig ved at lukke russisk atletik ind i OL-varmen i Rio.

storybild

Dick Pound stod bag den Wada-rapport, som afslørede omfattende doping i russisk atletik. Og han føler stadig ikke, at Rusland er klar til at få ophævet suspenderingen fra international atletik. (Billede: Scanpix/Justin Tallis)

Rusland er i et kapløb mod tiden frem mod OL for at få ophævet suspenderingen fra al international atletik, som landets atletikforbund blev idømt, da man blev afsløret i omfattende og statsstøttet doping.

På et møde i Det Internationale Atletikforbund (IAAF) 17. juni vil de russiske atletikudøveres OL-skæbne blive afgjort.

Men står det til Dick Pound, tidligere præsident for Det Internationale Antidopingagentur (Wada) og hovedarkitekten bag rapporten, som fældede russisk atletik sidste år, har Rusland stadig et stykke vej til tilgivelse.

- Jeg mener, der fortsat hersker elementer af benægtelse (i Rusland, red.), siger Pound på en konference i London ifølge AFP.

Han forudser, at der vil komme et stort pres på IAAF og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) for at lade den store nation mod øst deltage i OL, men Dick Pound er lunken ved tanken.

- Hvis jeg var IOC-præsident, og vi lukkede russerne ind igen, er vi så helt sikre på, at alle russiske atletikudøvere er rene, og at alt er forandret, spørger Pound sig selv på det hypotetiske spørgsmål.

- Det er meget vanskeligt at konkludere, lyder hans eget svar.

Den 74-årige canadier synes grundlæggende, at det vil være godt, hvis alle nationer kan deltage ved OL, men Rusland skal ikke lukkes ind i det fine selskab igen, førend alt er i orden.

- Om det giver mening (at lade Rusland komme til OL, red.) i forhold til de forandringer, de har lavet, mangler vi stadig at se, siger Dick Pound.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx