Af Ritzau - 10/04-17 18:52

Græsk fodboldforbund aflyttede landsholdsspillereGræsk fodboldforbund aflyttede landsholdsspillere

Det Græske Fodboldforbund har i årevis aflyttet spillere, trænere og ansatte, meddeler en Fifa-komité mandag.

storybild

Vasilis Torosidis (tv.) og de øvrige græske landsholdsspillere er i årevis blevet overvåget og aflyttet af Det Græske Fodboldforbund (EPO). (Billede: Scanpix/John Thys)

Det Græske Fodboldforbund (EPO) har i flere år aflyttet græske landsholdsspillere ved hjælp af videoovervågning og båndoptagelser.

Det oplyste en særligt nedsat komité under Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) mandag.

- Det er med vrede, dyb skuffelse og med skam, at komitéen offentliggør og bekræfter de nye fund og giver materialet videre til retsmyndighederne, lyder det blandt andet i meddelelsen fra Fifa-komitéen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Her beskrives det, at EPO i flere år har overvåget både spillere, trænere og andre ansatte, og at det er sket på forbundets hovedkontor samt på landsholdets træningsområde.

Det er private efterforskere, som Fifa-komitéen har hyret, der har fremlagt fotobeviser af blandt andet kameraer og udstyr til telefonaflytning.

Efterforskerne blev hyret, da ansatte i EPO gjorde opmærksom på, at de frygtede, at de blev aflyttet.

- Disse fund er et hårdt slag for græsk fodbold. Det handler om ære. Alle involverede i græsk fodbold har interesse i ikke at forholde sig stille og tillade, at sagen bliver afdækket, lyder det videre i udtalelsen.

Græsk fodbold og EPO har været i krise i længere tid, og derfor nedsatte Fifa i fjor en komité, der skulle forsøge at normalisere en lang række forhold i epo, så forbundet blev ledet i overensstemmelse med reglerne i Fifa.

Samtidig skulle komitéen hjælpe med at organisere et EPO-valg, der senest skal afholdes i slutningen af maj.

EPO blev for et år siden truet med udelukkelse af Fifa på grund af problemer med afviklingen af den græske pokalturnering.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peps trofæ-samling er indledt: City...
bt.dk
Absurd målfest i Brøndby: BT uddeler...
bt.dk
Christian Stadil om bortvist...
bt.dk
Line Baun Danielsen erkender: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx