Af Ritzau - 09/03-17 14:02

Landstræner holder ekstra øje med Dolberg mod FCKLandstræner holder ekstra øje med Dolberg mod FCK

Åge Hareide vil vurdere Ajax-angriberen Kasper Dolberg grundigt i torsdagens Europa League-kamp mod FCK.

storybild

Landstræner Åge Hareide vil holde øje med Ajax-angriberen Kasper Dolberg (på billedet) i torsdagens Europa League-kamp mod FCK. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Ajax-angriberen Kasper Dolberg blev fravalgt, da landstræner Åge Hareide onsdag udtog truppen til VM-kvalifikationskampen ude mod Rumænien, der spilles 26. marts.

Det var dog kun en trup på 20 spillere, og der skal findes tre navne mere, som bliver udtaget mandag eller tirsdag i næste uge, forklarede Hareide.

Allerede torsdag aften får Dolberg dog en gylden mulighed for at overbevise Hareide, når Ajax gæster FC København i Europa Leagues ottendedelsfinale.

- Kasper er selvfølgelig i spil. Vi får set ham mod to gode midtstoppere i FCK, og han møder to mindst lige så gode midtstoppere i kampen mod Rumænien.

- Så vi skal vurdere Kasper i kampen mod FCK, siger Hareide, som også vil holde øje med flere landsholdskandidater hos københavnerne.

I den sidste weekend i februar overværede Hareide både Dolberg og Ajax-holdkammeraten Lasse Schöne i 4-1-hjemmesejren over Heracles i den bedste hollandske fodboldrække.

- Jeg var i Amsterdam for at kigge på både Lasse og Dolberg mod Heracles. Ajax var fremragende, Lasse spillede godt, og Dolberg lavede mål. Så det så rigtigt godt ud.

- Men der er forskel på Heracles og FCK. Især defensivt er der klar forskel. FCK er måske defensivt og organisatorisk et af de bedste hold i Europa League, vurderer Hareide.

Schöne blev allerede onsdag udtaget blandt de 20 navne, så derfor er det mest af alt Dolberg, som er til eksamen.

- Det er derfor, jeg vil se Schöne og Dolberg mod FCK-spillerne. I den kamp får vi sat dem op imod hinanden.

- Hvad kan Ajax-spillerne gøre på de små områder, FCK er så dygtige til at skabe, og som giver modstanderne problemer.

- Det bliver spændende at se, hvordan Ajax løser det. Det er to forskellige stilarter, som tørner sammen i Parken, siger Hareide.

Torsdagens kamp fløjtes i gang klokken 19.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx