Af Ritzau - 19/04-17 08:31

Vraget Nøddesbo holder landsholdsdør på klemVraget Nøddesbo holder landsholdsdør på klem

Jesper Nøddesbo, der var med på OL-guldholdet i Rio, har muligvis spillet sin sidste håndboldlandskamp.

storybild

Jesper Nøddesbo, der her jubler efter en scoring, erkender, at det nok er slut på landsholdet. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Da håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen tirsdag udtog sin første trup, var der et navn, der glimrede ved sit fravær.

Jesper Nøddesbo var ikke med.

Den 36-årige stregspiller, der har været med på landsholdet de seneste 16 år, var ikke blandt de 20 navne til EM-kvalifikationskampene mod Ungarn i maj.

Alligevel vil Nøddesbo ikke afskrive flere kampe i rødt og hvidt. Han vil stå standby i stedet for at stoppe landsholdskarrieren.

- Jeg står til rådighed for landsholdet, hvis Nikolaj Jacobsen skulle få brug for mig. Så får vi se, hvad det ender med, fortæller Nøddesbo til Politiken.

Barcelona-spilleren har svært ved at sige endegyldigt farvel til landsholdet.

- Hvordan gør man det? Er der en rigtig måde? Hvis det skulle slutte på en klar måde, så skulle jeg jo sige stop og farvel. Men det har jeg ikke rigtig lyst til, så derfor er det endt på denne facon.

- Jeg ved godt, alting har en ende, vel ikke mindst i sportslivet. Men jeg har været landsholdsspiller siden 2001, så det har været en stor del af mit liv.

- Derfor vil jeg ikke slippe det helt, ikke lukke døren tæt i. Selv om jeg et sted godt ved, at det er forbi, erkender han.

Nøddesbo, der sidste sommer var med til at vinde OL-guld med Danmark, kunne ikke love landstræneren at stå til rådighed frem til VM på hjemmebane i 2019.

Det er en af årsagerne til, at Nøddesbo nu er rykket ud i kulissen.

- Når man er færdig som landsholdsspiller, er der tale om et markant identitetstab. Og det kan ikke bare fyldes ud med noget andet. Derfor er det så pokkers svært at sige definitivt farvel, siger han til Politiken.

Nøddesbo har kontrakt med Barcelona indtil sommeren 2018.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx