Af - 02/01-14 16:09; Opdateret: 02/01-14 16:22

Wilbek: Vi skal stadig bearbejde VM-skuffelseWilbek: Vi skal stadig bearbejde VM-skuffelse

Landstræner Ulrik Wilbek mener, han har en opgave i at bearbejde meganederlaget i VM-finalen i januar sidste år, når EM i Danmark nu starter.

storybild

(Billede: Bonnerup Claus)

Tænk engang.

For lidt under et år siden tabte Danmark VM-finalen med 16 mål. 16 mål! Spanien kørte fuldstændigt Ulrik Wilbeks drenge over som afslutning på en VM-slutrunde, der ellers ikke havde budt på nederlag til de danske håndboldherrer.

Pytlick: Derfor konfronterede jeg Wilbek
Pytlick: Derfor konfronterede jeg Wilbek

- Den kamp har jeg sgu ikke set ret mange gange. Jeg tror, jeg har set den to gange efterfølgende. Det var rigeligt, siger landstræner Ulrik Wilbek til metroxpress.

Alligevel har han ikke tænkt sig at ignorere VM-skuffelsen i de sidste forberedelser op til den kommende EM-slutrunde på hjemmebane.

Wilbek advarer: Drop nu den lalleglade attitude
Wilbek advarer: Drop nu den lalleglade attitude

- Når det går galt, har man en eller anden adfærd på banen, der gør, at man pludselig kan se, at vi går baglæns i angrebet, at vi ikke løber hjem, det smitter og så videre. Hvad kan man så gå ind og trykke på af knapper? spørger Ulrik Wilbek.

Siden mareridtet i Barcelona har det danske landshold ikke spillet en betydende kamp, så på trods af en stribe træningskampe i det forgangne år, bliver det store nederlag til spanierne alligevel sært aktuelt op til første EM-kamp mod Makedonien næste søndag.

Wilbek raser: Stik mig navn og adresse
Wilbek raser: Stik mig navn og adresse

- Når vi kommer i gang med EM, vil jeg prøve at gå ind og mentalt arbejde med nogle processer, der gør, at det i hvert fald ikke sker igen. Det håber jeg da, at vi er i stand til, siger han.

Og så er der lige det der ord … ’VM-skuffelsen’. Det vil Ulrik Wilbek gerne lige diskutere.

Wilbeks drenge bliver til trænere
Wilbeks drenge bliver til trænere

- Placeringsmæssigt var det ikke en skuffelse, men finalen var en skuffelse. Vi vandt sølvmedaljer og spillede otte gode kampe. Spillet haltede ikke på noget tidspunkt. Vi spillede fuldstændig formidabelt, og så kommer der bare det her kollektive kollaps. Og det var noget skidt. Men det var én kamp, og det sølvmedaljen var lige så meget værd, siger Ulrik Wilbek.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx