Af - 19/09-14 14:07

Sportslegende om EM 2020: ‘Det var på tide!’Sportslegende om EM 2020: ‘Det var på tide!’

En af Danmarks mest kendte kommentatorer, Svend Gehrs, kalder det kæmpestort, at Danmark skal være vært for fire EM-kampe i 2020.

storybild

Svend Gehrs og Preben Elkjær - to af Danmarks største fodboldlegender på hver deres måde. (Billede: Polfoto)

Endelig! Danmark skal være vært, når der bliver afholdt EM i fodbold i 2020 - og det sker ikke for tidligt, hvis man spørger den danske kommentatorlegende Svend Gehrs.

- Det var på tide, griner han som det første, da Metroxpress overbringer ham den gode nyhed.

- Det synes jeg faktisk. Men vi har jo altid haft det problem, at vores stadions ikke har været store nok, supplerer han.

Sådan! Danmark skal være EM-vært i 2020
Sådan! Danmark skal være EM-vært i 2020

- Jeg har været til så mange VM og EM, og det er kæmpe arrangementer. Så på sin vis kan jeg godt forstå, at man herhjemme aldrig har turde binde an med det. men det er humant på denne måde, siger han.

Han henviser til, at værtskabet i 2020 som noget helt unikt bliver fordelt over 13 forskellige lande i anledning af turneringens 60-års fødselsdag. Men selv om Danmark ikke står alene som værtsnation, så er det stadig en enormt glædelig nyhed i Svend Gehrs’ bog.

- Det er kæmpestort. Kæmpestort. Det er et skulderklap til en dygtig organisation, som jeg betragter DBU for at være, siger han.

Olsen om EM-værtskab: Fantastisk nyhed for alle danskere
Olsen om EM-værtskab: Fantastisk nyhed for alle danskere

Det var et krav til alle nationer, at de skulle have et stadion med plads til mindst 50.000 tilskuere. Men da Telia Parken - danmarks største - kun rummer 38.000 tilskuere, er vi kommet med på en dispensation. Men derfor kan vi danskere sagtens levere en god stemning, mener kommentatoren.

- Ja, det tror jeg. Det man kan håbe på er, at Danmark kvalificerer sig. Så afhænger det også af, hvor attraktiv den gruppe er, vi får tildelt. Der kunne man godt mistænke, at det kunne blive en af de lidt perifere grupper, når stadion ikke er større, siger han men er omvendt stærk i sin tro på, at det danske landshold til den tid er godt nok til at kvalificere sig:

De skal spille EM 92-heltene i ny dansk film: Synes du de ligner?
De skal spille EM 92-heltene i ny dansk film: Synes du de ligner?

- Jeg ser med fortrøstning på fremtiden efter at have vores U/21-landshold. Det er virkelig kvalitet, det de laver, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Morgan Freeman beskyldt for...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx