Af Jakob Melgaard - 23/01-14 12:20

LISTE: Her er de rigeste fodboldklubberLISTE: Her er de rigeste fodboldklubber

Krisen i Manchester United koster også uden for banen: For første gang nogensinde er klubben ikke blandt de tre rigeste i verden. Se hele listen her.

Bildstrecke im Grossformat »
Vi starter nede fra: Med en omsætning, der svarer til lige under to milliarder danske kroner, er AC Milan den fattigste klub i top 10. Så nytter det ikke, at præsidenten er selveste Silvio Berlusconi - her byder han i øvrigt klubbens nye træner, Clarence Seedorf, velkommen. 'Den gamle dame', Juventus, sniger sig op på den gode side af to milliarder kroner. Det rækker til en niendeplads og den ærefulde titel som Italiens rigeste klub. Nicklas Bendtner, som her bliver lykønsket af holdkammeraterne efter en scoring spiller i klodens 8.-rigeste klub. Chelseas ejer Roman Abramovich er årsagen til, at London-klubben er nummer syv på listen over de rigeste klubber. De blå fra Manchester jubler over, at der er stadig er råd til lønnen... Zlatan Ibrahimovic og hans franske klub mangler lige lidt håndører for at runder de tre milliarder. Der er krise på banen - og det mærkes også på pengepungen. Fjerdepladsen på årets liste er således den ringeste placering for klubben. Præmiebonussen for at vinde Champions League - og alle de andre turneringer, som Bayern München deltog i sidste sæson - har skudt klubben op i pengenes top 3. Lionel Messi er vant til at vinde, så han ser lidt mellemfornøjet ud over Barcelonas andenplads på pengelisten. Ligesom ved afstemningen om årets Ballon d'Or, blev argentineren slået af.... Cristiano Ronaldo jubler, og han har god grund til det. Han spiller nemlig i verdens rigeste klub. (Og han vandt Ballon d'Or, og han er topscorer i La Liga.)

For første gang er Manchester United ikke længere blandt de tre rigeste fodboldklubber i verden.

Sikke noget Moyes: Chelsea smadrer United
Sikke noget Moyes: Chelsea smadrer United

Ifølge en gennemgang foretaget af revisionsfirmaet Deloitte har den tyske storklub Bayern München overtaget tredjepladsen i den såkaldte Football Money League og dermed skubbet United ned på en fjerdeplads. Det skriver BBC.

Han er billedet på Uniteds transferproblem
Han er billedet på Uniteds transferproblem

Real Madrid er for niende år i træk verdens rigeste klub. I 2012-2013-sæsonen havde den spanske klub en omsætning på 518,9 millioner euro eller cirka 3,9 milliarder kroner.

Barcelona væltet af tronen - se danskernes nye favorittrøje her
Barcelona væltet af tronen - se danskernes nye favorittrøje her

Rivalerne fra FC Barcelona ligger igen i år på andenpladsen.

Pengelisten viser, at selvom United er rykket ned ad listen, så er klubbens årlige omsætning steget fra 395,9 millioner euro til 423,8 millioner euro, skriver BBC.

Paris Saint Germain er rykket adskillige pladser op og ender i år på en femteplads. Klubbens omsætning er næsten firedoblet siden 2010-2011-sæsonen.

Ifølge pengelisten er den samlede omsætning hos de 20 rigeste klubber steget med otte procent i forhold til den tidligere sæson.

/ritzau/


LÆS OGSÅ: Grædende Ronaldo: Jeg er dybt rørt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx