Af - 03/01-17 06:26; Opdateret: 03/01-17 09:08

Brasiliansk komet kommer til City: Derfor er han så godBrasiliansk komet kommer til City: Derfor er han så god

Der er gigantiske forventninger til det 19-årige brasilianske stjernefrø Gabriel Jesus, der netop har sluttet sig til Manchester City.

Bildstrecke im Grossformat »

Brasilianske koryfæer som Pelé, Ronaldo og Romario står i kø for at rose den nye Manchester City-spiller Gabriel Jesus, der er udråbt til at blive den næste store brasilianske 9’er – og det er ikke uden grund.

Den 19-årige angriber er nemlig noget helt specielt. Det fortæller den danske scout og journalist i Brasilien Peter Arnholdt.

- Han er lynende hurtig og har en eksplosivitet, der gør, at han kan komme afgørende fri på få meter, siger Arnholdt, der blev overbevist om Gabriel Jesus' potentiale, da han første gang så ham spille ved U/20-turneringen Copa São Paulo de Júniores i januar 2015.

- Han er løbestærk, bevæger sig meget, og så er han en fin afslutter, selv om det er et område, hvor han godt kan blive bedre. Og så gør han også et stort stykke arbejde defensivt, fortæller han videre om den unge angriber, der også kan bruges på kanten.

Gabriel Jesus holder mesterskabspokalen sammen med Arouca (Billede: Reuters).

Brasiliansk OL-spiller bliver Guardiolas femte City-køb
Brasiliansk OL-spiller bliver Guardiolas femte City-køb

Skiftet bliver dog unægteligt en stor omstilling for Gabriel Jesus, der sidste år blev kåret til årets spiller i Brasilien efter at have vundet mesterskabet med Palmeiras - både på og udenfor banen.

- Han kan ikke ret meget engelsk, og kulturen er meget anderledes. Og så er der klimaet. I december var Gabriel Jesus et par dage i Manchester, og han kom tilbage med godt sprukne læber. Der får han nogle udfordringer, siger Peter Arnholdt.

Spørger man Gabriel Jesus' tidligere træner i barndomsklubben Pequeninos do Meio Ambiente de Sao Paulo, Jose Francisco Mamede, er han imidlertid ikke i tvivl om, at den unge brasilianer nok skal vænne sig til sin nye tilværelse hurtigt.

- Gabriel kom fra et meget fattigt kvarter, og det er derfor, han ikke er bange. Han skal nok vænne sig til maden, kulden og alt det andet i Manchester, siger Mamedi til AFP om den unge komet, som han ovenikøbet tror kan blive den bedste i verden inden for få år:

Inden for tre år vinder han Ballon d'Or, for Messi er allerede ved at blive lidt gammel.

Gabriel Jesus' tidligere træner Jose Francisco Mamede (Billede: AFP).

OL-helte sikrer Brasilien sejr i VM-kvalifikation
OL-helte sikrer Brasilien sejr i VM-kvalifikation

Peter Arnholdt vurderer da også, at den 19-årige angriber har kvaliteterne og mentaliteten til at begå sig i Premier League.

- Palmeiras’ træner, Cuca, har sagt, at noget af det, der kendetegner Gabriel Jesus, er hans arbejdsvillighed. Han er klar til at dygtiggøre sig. I Manchester City kommer han under Guardiolas vinger, og det vil virkelig kunne inspirere ham, siger han og tilføjer:

- Det er en mere fysisk liga, men det vil ikke hindre ham. Han er ikke kæmpestor, men han kan godt lide at tage slagsmålene på banen. Han begår mange frispark, men han er også en spiller, der bliver lavet mange frispark imod. Han søger nærkampene med intelligens.

Veloplagte Brasilien spadserede hen over Bolivia i VM-kval
Veloplagte Brasilien spadserede hen over Bolivia i VM-kval

Hvornår brasilianerens City-debut kommer, kan kun tiden vise, men Guardiola udtalte for nylig, at han ikke forventer, det vil tage lang tid at få ham i kampform.

- Han er ung og i god form, så nu må vi se. Han har kun haft to eller tre uger uden træning, så jeg tror ikke, vi behøver bruge alt for meget tid på at få ham klar, siger catalaneren til Manchester Citys hjemmeside.

Gabriel Jesus og Neymar fejrer OL-guldmedaljen, der kom i hus sidste sommer (Billede: Reuters).

Manchester City indgik allerede sidste sommer en aftale med Palmeiras om at betale 235 millioner kroner for Gabriel Jesus, som siden var med til at vinde OL-guld med Brasilien på hjemmebane.

I løbet af 2016 fik angriberen også sit gennembrud på A-landsholdet og lavede fem mål i seks kampe. Han nåede i alt at nette 21 gange i 45 optrædener for Palmeiras, siden han fik debut for førsteholdet i marts 2015.

Guardiola efter nederlag: Hård kamp om plads i top-4
Guardiola efter nederlag: Hård kamp om plads i top-4

KLIK HER FOR AT FÅ DE BEDSTE FODBOLDNYHEDER FRA METROXPRESS

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hun følte sig oppustet i tre år:...
bt.dk
Axelsen kæmper mod tiden: Nu afgøres...
bt.dk
Verdensstjerner gik fra hinanden...
bt.dk
Advarer mod kokosolie solgt i hele...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx