Af - 20/05-17 11:15

Kevin i krig: Her er managerens vilde millionkrav mod MagnussenKevin i krig: Her er managerens vilde millionkrav mod Magnussen

Beløbet skal ifølge BTs oplysninger fremgå af betalingspåkravet fra Dorte Riis Madsen i det søgsmål, som 1. og 2. juni vil blive forelagt Kevin Magnussen i Københavns Byret.

storybild

(Billede: Peter Nygaard)

Her har Dorte Riis Madsen, som BT afslørede torsdag, stævnet Kevin Magnussen i en civilsag om misligholdelse af deres manageraftale, hvor hun skulle være berettiget til mindst 20 procent af alt, hvad Formel 1-stjernen tjener i løn og sponsorater.

Sagen er en bitter kulmination på et ellers langt og succesfuldt samarbejde mellem Kevin Magnussen og hans manager, som stod bag racerkøreren, fra han var en ung, håbefuld teenager og hele vejen ind i Formel 1 hos McLaren. Herfra kørte samarbejdet dog helt skævt, og Kevin Magnussen brød i begyndelsen af 2015 reelt med Dorte Riis Madsen og kørte enegang i forhandlingerne med Renault, som han skrev kontrakt med i 2016. Det samme var tilfældet senere samme år, da Magnussen indgik en to-årig aftale med det amerikanske Haas-team i Formel 1.

Men der er aldrig kommet en egentlig afklaring på Kevin Magnussen og Dorte Riis Madsens kontraktlige forhold, og det er det spørgsmål, som dommer Karen Duus Mathiesen skal tage stilling til i Københavns Byret over to retsdage i en såkaldt hovedforhandling.

BT erfarer desuden, at Kevin Magnussen via sin advokat, Claus Barrett Christiansen, i denne uge sendte et nyt tilbud om forlig i sagen til Dorte Riis Madsen. Det beløb skulle være i omegnen af to millioner kroner. Men det tilbud blev pure afvist af manageren og hendes advokat, Martin Dahl Pedersen, fra advokatfirmaet Kromann Reumert.

I forhold til Dorte Riis Madsens økonomiske krav er det formentlig et sirligt regnestykke, der ligger bag den enorme sum. Foruden de procenter af aftaler, som Dorte Riis Madsen mener at skulle have sin andel af, vidner beløbet også om en vurdering af, hvor meget Kevin Magnussen potentielt kan blive værd i fremtiden.

Og hvis Dorte Riis Madsen holder på, at hendes kontrakt med Kevin Magnussen er juridisk bindende i flere år fremover, så kan en overvejende del af betalingspåkravet måske være netop den andel, hun vil gå glip af, hvis Kevin Magnussen for alvor bryder igennem og scorer en to- eller trecifret millionkontrakt med et topteam i Formel 1-feltet.

Kevin Magnussens advokat, Claus Barrett Christiansen, er i øvrigt en særdeles god bekendt af racerkørerens storsponsor, Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen, som han tidligere har repræsenteret i juridiske sager.

Det lykkedes ikke BT at få en kommentar fra de to advokater i går.

Retsbogen for Københavns Byret afslørede i går også, at retssagen har været i gang siden 2016, og at søgsmålet mellem Kevin Magnussen og Dorte Riis Madsen er sat til at køre for åbne døre. Det vil sige, at alle interesserede personer kan få adgang til retslokale 17 i byretten, hvor parterne mødes.

Det er uvist, om Kevin Magnussen og Dorte Riis Madsen selv møder op i byretten, eller om de nøjes med at sende deres advokater. Retssagen kan dog nå at blive afblæst, hvis parterne finder frem til et økonomisk forlig inden 1. juni. Det er fortsat en reel mulighed, selvom fronterne er trukket hårdt op mellem racerstjernen og manageren.

Hverken Dorte Riis Madsen eller Kevin Magnussen vendte i går tilbage på BTs henvendelser om de nye detaljer i sagen.

Også far har droppet manageren
Den kommende retssag mellem Kevin Magnussen og Dorte Riis Madsen har også kostet den tidligere manager forholdet til Jan Magnussen.

Forholdet mellem Kevin Magnussen og Dorte Riis Madsen er nemlig på frysepunktet. Og det har fået betydning for managerens ellers nære og nærmest familiære relation til racerkørerens far, Jan Magnussen.

Det er resultatet af den kommende retssag i Københavns Byret, der indledes den 1. juni klokken 9.30. Her har Dorte Riis Madsen stævnet Kevin Magnussen for et tocifret millionbeløb og misligholdelse af deres fælles managerkontrakt.

Sagen har nu fået den konsekvens, at Kevin Magnussens far, Jan Magnussen, har stoppet samarbejdet med Dorte Riis Madsen. De to har ellers haft et nært forhold til hinanden siden begyndelse af årtusindskiftet, hvor Dorte Riis Madsen lærte den tidligere Formel 1-kører at kende via hendes job som sponsorjager hos Peugeot Danmark.

Det var her, at Jan Magnussen fik øjnene op for Dorte Riis Madsens talent for at skaffe sponsorkroner til motorsporten og fik hende sat sammen med den sin talentfulde søn Kevin Magnussen i 2004.

Derudover har Dorte Riis Madsen i en årrække fungeret som både manager og sponsoragent for Jan Magnussen.

Men det er slut nu. Jan Magnussen ønsker ikke at kommentere den kommende retssag mellem Kevin Magnussen og Dorte Riis Madsen eller sit personlige forhold til eks-manageren.

Han bekræfter dog, at han ikke længere arbejder sammen med Dorte Riis Madsen.

»Jeg vil godt bekræfte, at vi ikke arbejder sammen mere, og det samarbejde sluttede i al mindelighed. Det sluttede, fordi jeg fandt andre folk, der kunne fokusere på mine opgaver, mens Dorte havde fokus på noget andet,« siger Jan Magnussen til BT.

I stedet for Dorte Riis Madsen er det nu Jan Magnussens tidligere kommunikations-konsulent, Nikolaj Karlshøj, der styrer de fleste af racerstjernens praktiske forhold.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klippe kan ikke mere og...
bt.dk
Efter Wengers afsked: Mange vil have...
bt.dk
Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Fornem hyldest til Magnussen: Han er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx