Af - 15/12-13 16:45

Sådan skaber Danmark sensationenSådan skaber Danmark sensationen

Håndboldekspert Søren Herskind sætter fingeren på, hvad det er, Danmark skal gøre for at slå europamestrene fra Montenegro i søndagens ottendelsfinale.

storybild

Nej, landstræner Jan Pytlick skal ikke stå på mål mod Montenegro, som han forsøgte sig med til søndagens træning. Men der skal forandringer til for at slå Montenegro, mener ekspert. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

- Det er svært at være positiv ud fra det, vi har set. Jeg synes, det er et mere sammenspillet montenegrinsk hold, vi møder, uanset hvordan vi vender og drejer det.

Det danske angreb lider inden skæbnekamp
Det danske angreb lider inden skæbnekamp

Ja, så er rammen for kampen mod Montenegro, som Danmark går ind til søndag aften klokken 20.45 ligesom sat af DR Sportens håndboldekspert og tidligere toptræner Søren Herskind.

Men han vil alligevel gerne give sin holdning til, hvad Danmark skal gøre for at slå europamestrene og komme i kvartfinalen – landsholdets målsætning før VM. Men nu en stor målsætning set i lyset af Danmarks svage spil i den indledende gruppe, hvor holdet tabte til Serbien og Brasilien.

På tide? Nu er landsholdet begyndt at træne håndbold
På tide? Nu er landsholdet begyndt at træne håndbold


- Vi har en chance, hvis vi på en eller anden måde kan finde noget af vores eget spil frem og mulighed for at dirigere kampen. Jeg synes, at det er modstanderne, der har fået lov til at styre tempoet i kampene, siger Søren Herskind.

- Det kræver, at man omstiller forsvaret lidt, og det kræver, at man har noget andet mandskab på banen i store dele af kampen, og det ved jeg ikke rigtigt, om trænerne tør, siger han og uddyber:

- Vi skal have et meget højere tempo i kampen. Vi kan ikke vinde kampen ved at stå nede i forsvaret og slås med spillere, der er fysisk stærkere, end vi selv er. Det er en kamp, vi er sikre på at tabe. Vi skal have nogle hurtigere spillere, og vi skal have noget offensivt forsvar i perioder af kampen. Og vi skal forcere meget, meget mere på kontrafasen.

Danmark møder Montenegro i 1/8-finalen ved VM
Danmark møder Montenegro i 1/8-finalen ved VM

- Mod Brasilien havde vi kun bolden 49 gange. Det er uhørt lavt. Gennemsnittet i vores indledende pulje var næsten 60 boldbesiddelser per kamp. I nogle kampe helt oppe over 70 boldbesidddelser.

Og så vender Herskind blikket mod Montenegro.

- Det kan godt være, at de heller ikke har spillet fantastisk i denne turnering, men de har heller ikke rigtigt haft behov for det. Jeg synes, at i en kamp mod Holland, hvor de skal komme tilbage, så har de altså et gear eller to ekstra, siger han.

LÆS OGSÅ: Dansk profil: Det er mig selv, vi skuffer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx