Af Ritzau - 30/11-16 15:53

DHF skåner Mikkel Hansen og co. for ny turneringDHF skåner Mikkel Hansen og co. for ny turnering

Dansk Håndbold Forbund har takket nej til deltagelse i Confederations Cup grundet presset kampprogram.

storybild

DHF vil ikke belemre Mikkel Hansen, Niklas Landin og resten af landsholdet med kampe i Confederations Cup. (Billede: Scanpix/Javier Soriano)

Hvis Det Internationale Håndboldforbunds (IHF) nye tiltag Confederations Cup bliver en realitet, bliver det i så fald uden Danmarks deltagelse.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har således sagt nej tak til at deltage.

- Sammen med Frankrig og Norge har vi sagt pænt nej tak til Confederations Cup, siger DHF's generalsekretær, Morten Stig Christensen, til TV2 Sport.

Fremtrædende landsholdsspillere som Mikkel Hansen og Niklas Landin har for nylig ytret utilfredshed over tætpakket kampprogram både på klub- og landsholdsniveau, og det har påvirket DHF's beslutning.

- Den primære årsag til, at vi takker nej, er, at det vil give endnu flere kampe for spillerne, begrunder Morten Stig Christensen.

Turneringen skulle efter planen afvikles i november, samme måned som DHF's egen træningsturnering Golden League, hvilket ifølge generalsekretæren også har været en faktor.

IHF præsenterede idéen om turneringen i dette efterår. Tanken var, at blandt andre europamesteren, verdensmesteren og den olympiske mester, men med den manglende interesse fra Danmark og Frankrig er det usikkert, om turneringen bliver en realitet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx