Af - 17/01-17 15:52

Eks-topspillers råd: Glem alt om presset, WozzyEks-topspillers råd: Glem alt om presset, Wozzy

Eks-topspilleren Alex Corretja har et råd til Caroline Wozniacki: Glem alt om grand slam-forbandelsen.

Bildstrecke im Grossformat »
Se højdepunkterne fra Carolines tenniskarriere i billeder Caroline Wozniacki i den grønne dragt, hun har båret i et forrygende efterår i 2016. Caroline Wozniacki med sin Pan Pacific titel, som hun vandt i 2010 og genvandt i 2016 Wozniacki som nummer 1 på verdensranglisten i 2010 Stor præstation som nummer 1 i verden som blot 20-årig Karrieren har budt på mange triumfer, nemlig hele 25 WTA-titler (pr. 15. oktober). Her poserer hun med vindertrofæet til Brussels Open i 2011 Wozniacki er kommet langt siden hun som ganske ung tog den danske tennisverden med storm. Allerede som 11-årig sagde hun, at hun ville være nummer 1 i verden. Undervejs har Wozniacki også fundet kærligheden. I 2013 blev hun forlovet med den nordirske golfspiller Rory McIlroy. Kærligheden varede dog ikke længe, og i maj 2014 meddelte McIlroy, at de var gået fra hinanden. Han gjorde det forbi via en sms til hende, efter at bryllupsinvitationerne var sendt ud. Det er dog ikke kun golfspillere, hun har mødt af spændende mænd. Her ses hun hilse på Barack Obama, efter at den amerikanske præsident har slået tilbage på en serv fra Wozniacki, i forbindelse med det årlige Easter Egg Hunt, i det hvide hus. Caroline har også opbygget et stærkt venskab til sin kollega i branchen, nemlig Serena Williams, som er danskerens slyngveninde. Her set sammen til en modeopvisning i New York. En glad Caroline Wozniacki, der krydser mållinjen under New York City Marathon i 2014. Wozniacki har haft et stærkt og tæt forhold til sin familie. Hun trænes af farmand Piotr, og brormand Patrik er fodboldspiller, og har også deltaget i Vild Med Dans, hvor han her prøvedanser med søster. Ved OL i Rio 2016 blev Caroline Wozniacki valgt som fanebærer for Danmark. Det er dog ikke altid at tingene er gået helt godt for tennisdarlingen, som i USA har fået tilnavnet ''Miss Sunshine'', fordi hun altid smiler. Wozniacki har snakket om, at hendes karriere ikke varer længe endnu, og det er kun hende selv, der ved hvad fremtiden byder på.

Grand Slam. Grand Slam. Grand Slam.

Når man i en årrække har været en del af verdenseliten, vundet store turneringer og ligget i top på verdensranglisten, men stadig mangler at den ultimative tennis-triumf, så er der et spørgsmål, der går igen: Hvornår kommer grand slam-triumfen?

Det er tilfældet for Caroline Wozniacki, som er videre til anden runde i Australian Open efter en knusende sikker sejr på 6-1, 6-2 over australieren Arina Rodionova. I 2010 lå den danske tennisdarling nummer 1 i verden, men på grand slam-siden har hun to tabte US Open-finaler som bedste resultat.

Wozniacki åbner Australian Open med stensikker sejr
Wozniacki åbner Australian Open med stensikker sejr

- Grand slam-titler er meget vigtige og højt vurderet af alle, siger den tidligere topspiller Alex Corretja

I sin lange karriere, som peakede omkring årtusindeskiftet, nåede den 42-årige spanier at ligge nummer to i verden og være i to grand slam-finaler.

Men han tabte dem begge. Derfor kan han så udemærket nikke genkendende til omverdenens pres og forventninger, som hviler på Wozniackis skuldre.

Ikon hylder Wozniacki: Hun forstår at have det sjovt
Ikon hylder Wozniacki: Hun forstår at have det sjovt

Men det skal hun ikke tage så tungt, lyder rådet.

- Jeg ville da gerne have vundet en grand slam, men det lykkedes ikke. I stedet vandt jeg ATP-sæsonfinalen, og det var stort for mig. Det er jo op til den enkelte, hvor vigtigt det er, og sætte sig nogle mål og drømme derefter, siger Corretja.

- Wozniacki behøver ikke føle sig presset. Hun ved, at hun har været nummer 1, og det niveau kan hun ramme igen. Hun er mere erfaren og moden end dengang hun toppede ranglisten, supplerer ha, og siger, at han ikke ville blive overrasket, hvis Wozniacki i denne sæson endelig får brudt grand slam-forbandelsen.

- Hun er en af flere spillere, der er spil til at vinde. Så hvorfor ikke, lyder det fra Corretja.

Tennis-ikon: Wozzy er en grand slam-outsider
Tennis-ikon: Wozzy er en grand slam-outsider

Wozniacki er klar til anden runde i Australian Open. Her møder hun Kroaten Donna Vekic.

Wozniacki forbereder sig på hårdtslående kroatisk modstand
Wozniacki forbereder sig på hårdtslående kroatisk modstand

Wozzys grand slam-historik
Caroline Wozniacki har fast deltaget i de fire grand slam-turneringer siden 2007. Her er hendes bedste resultater:
- Australian Open: Semifinale (2011)
- French Open: Kvartfinale (2010)
- Wimbledon: 4. runde (2009, 2010, 2011, 2014, 2015)
- US Open: Finale (2009, 2014)


LÆS OGSÅ: Caroline Wozniacki afslører: - Han gjorde mig starstruck

LÆS OGSÅ: Wozzy-eks taler ud: Derfor aflyste jeg vores bryllup

LÆS OGSÅ: Glad Wozniacki ser frem efter brudt Melbourne-forbandelse

LÆS OGSÅ: 'Kælling!' Wozniacki får hug for kritik af modstander

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

17-årig piges køreprøve ødelagt af...
bt.dk
FCM-boss svarer igen: Brøndby-ejer...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
Far til 14-årige og udviste Yiming:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx