Af Marc Nicholas Thygesen - 17/04-15 14:11; Opdateret: 17/04-15 14:44

Badmintonforbund bryder med fem danske stjerner før VMBadmintonforbund bryder med fem danske stjerner før VM

Danmark må undvære fem af landets bedste badmintonspillere under Sudirman Cup på grund af sponsortvist.

storybild

(Billede: Polfoto/FRANDSEN FINN)

Badminton Danmark har brudt med de fem stjerner Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen få uger før VM for blandede hold, Sudirman Cup.

Årsagen til bruddet med de fem spillere er, at badmintonforbundet har indgået en aftale med småkagefirmaet Danisa, der har købt sponsorrettighederne til landsholdets bluser under Sudirman Cup.

LÆS OGSÅ: Sejr! Danmark generobrer europæisk badmintontrone

De fem spillere står derfor i en prekær situation, da de i forvejen har individuelle aftaler med en konkurrerende småkageproducent, Kjeldsen Cookies.

Spillerne har ifølge forbundet afslået at stå til rådighed for landsholdet med henvisning til, at deres individuelle kontrakter ikke tillader det.

LÆS OGSÅ: Favoritfinaler nærmer sig ved DM i fjerbold

Badminton Danmark har gennem Spillerforeningen indgået en kollektiv aftale, der betyder, at forbundet kan gå indgå sponsorater på vegne af landsholdsspillerne.

Derfor anser Badminton Danmark de fem spilleres individuelle sponsorat for at være i modstrid med den kollektive aftale. Man har derfor med beklagelse set sig nødsaget til at stoppe samarbejdet.

- Badminton Danmark har brug for at skaffe indtjening til elitearbejdet gennem landsholdet, og det har vi gjort i dette og andre samarbejder med Danisa, siger formanden i Badminton Danmark, René Toft, i en pressemeddelelse.

- Det er ikke acceptabelt for forbundet, at spillerne har brudt den kollektive aftale ved at indgå personlige kontrakter, der er i modstrid med denne.

- Da spillerne desuden ikke har forsøgt at bringe dette i orden, er vi desværre blevet nødt til at stoppe samarbejdet.

LÆS OGSÅ: DIF: 2014 er det bedste sportsår nogensinde

Sudirman Cup spilles mellem 10.- og 17. maj. Ved den seneste udgave i 2013 fik Danmark en bronzemedalje med hjem.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx