13/05-15 21:12

Viborg er tilbage i SuperligaenViborg er tilbage i Superligaen

I femtesidste spillerunde i 1. division blev det afgjort, at Viborg rykker op i Superligaen i næste sæson.

storybild

(Billede: Viborg FF)

Fodboldklubben Viborg rykker op i Alka Superligaen i næste sæson. Det står klart efter Viborgs 1-0-sejr på hjemmebane over FC Roskilde i 1. division. Viborg var senest i Superligaen i 2013/14.

Der blev kun scoret et mål i hele kampen, og ganske fortjent blev det sat ind af hjemmeholdet.

Viborgs offensive midtbanespiller Sebastian Andersen scorede til 1-0 på en perle af et direkte frispark efter et kvarters spil.

LÆS OGSÅ: Brøndby-selvmål holder liv i bronzekampen

Den tidligere Esbjerg-spiller viste flot sparketeknik i situationen, og bolden sad helt oppe i fjerneste krog til stor begejstring for størstedelen af de lidt over 5000 tilskuere.

Viborg spillede generelt bedst i første halvleg og styrede begivenhederne på Energi Viborg Arena.

I anden halvleg kom FC Roskilde, som befinder sig i midten af rækken, bedre med i kampen, men magtede dog ikke at få udlignet.

LÆS OGSÅ: Tæt bronze-brag i Brøndby

Dermed blev sæsonen en stor succes for Viborg-træner Auri Skarbalius. Den tidligere HB Køge- og Brøndby-træner har stået i spidsen for Viborg siden sidste sommer.

Blandt de største profiler hos Viborg er ud over Sebastian Andersen også navne som målmanden Peter Friis Jensen, venstrebacken Christopher Poulsen samt angriberen Jeppe Curth.

Fra 1998 til 2008 var Viborg også oppe i den bedste danske fodboldrække, og nu er domkirkebyen tilbage på fodboldens landkort.

LÆS OGSÅ: Silkeborg-keeper efter nedrykning: Skal slutte ordentligt af

Efter fem sæsoner i den næstbedste række rykkede Viborg op i Superligaen for to år siden. Det endte dog straks med nedrykning for Viborg i sæsonen 2013/14.

I denne sæson har Viborg kun tabt en enkelt kamp. De grønblusede har hentet 60 point efter 29 kampe og kan ikke længere forhindres i at rykke op.

AGF ligner lige nu den anden oprykker til Superligaen. Aarhusianerne har 55 point efter 28 kampe. Det er 12 point mere end Vendsyssel FF og Lyngby, og der resterer kun fem spillerunder.

LÆS OGSÅ: Av! Silkeborg rykker ned efter røvfuld

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx