Af - 17/04-16 16:43; Opdateret: 17/04-16 17:44

Eks-FCK'er: - Derbyet har mistet guldglansenEks-FCK'er: - Derbyet har mistet guldglansen

Lokalbragene mellem FCK og Brøndby har ikke længere betydning for guldet. Det element savner to tidligere profiler.

storybild

Hjalte Bo Nørregaard efter en kamp mod Brøndby i de glade 00'ere, hvor lokalbragene afgjorde mesterskabet. (Billede: Polfoto/Nielsen kim)

Der er tre point og håneretten på spil i aftenens New Firm. Men københavnerderbyet trækker hverken fulde huse eller afgør mesterskaber længere. I aften i Parken har Brøndbys fans ovenikøbet boykottet opgøret.

Og det er en skam, mener den tidligere FC København-anfører Hjalte Bo Nørregaard.

- Intensiteten har altid været der i de kampe. Men i de seneste år har de ikke afgjort mesterskabet, for FCK været markant bedre. Derfor har den sidste nerve manglet, siger den tidligere midtbaneprofil.

Brøndby: FCK har brændt mere af på fejlindkøb end os
Brøndby: FCK har brændt mere af på fejlindkøb end os

Han var med i flere derbyer i den første halvdel af 00’erne, hvor FCK og Brøndby skiftedes til at vinde guld. Blandt andet i juni 2003, hvor han scorede det berømte vindermål i overtiden på Brøndby Stadion, som reelt sikrede FCK guldet.

- Det var større på den måde, at der var mere prestige dengang. Dem der vandt kampene løb som regel også med guldet, husker han.

Den tidligere Brøndby-stjerne og -sportschef Ole Bjur savner også guld-dimensionen, som har manglet de sidste 10 år. Men han synes fortsat, at derbyet med afstand er det mest interessante opgør i Danmark.

Hjalte Bo Nørregaard efter han afgjorde 2003-guldkampen med sin 1-0-scoring i overtiden.

Superliga-derby i Parken bliver uden Brøndby-fans
Superliga-derby i Parken bliver uden Brøndby-fans

- Det er stadig kampe, der har en helt særlig status. I den seneste kamp var der god stemning og høj intensitet, siger Bjur, som ser frem til søndagens opgør, som ham mener kan få stor betydning for topplaceringerne.

- Der er stadig meget på spil. FCK kan langt fra kalde sig mestre og Brøndby kan godt komme op og blande sig i kampen om sølvet, siger han.

Aftenens FCK-Brøndby-brag starter klokken 18 og kan følges LIVE her på mx.dk.

SLUT: FCK var overlegne i Parken
SLUT: FCK var overlegne i Parken

Ole Bjur i aktion for Brøndby i et New Firm-opgør i 1999-sæsonen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx