04/09-13 11:17

Lance Armstrong risikerer at ryge i rettenLance Armstrong risikerer at ryge i retten

Indtil videre har Lance Armstrong undgået at fortælle under ed om sit brug af doping. Men retssag er på vej.

storybild

En dommer i Texas presser nu på for at få Lance Armstrong i retten for at svare på en række spørgsmål om dopingmisbrug. Den tidligere cykelrytter har indtil nu undgået at fortælle under ed. (Billede: Polfoto/AP/Arkiv)

Lance Armstrong skal være heldig, hvis han undgår at fortælle om sit omfattende brug af doping. Nu presser en dommer i Texas på for at få den tidligere cykelrytter i retten.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Dommeren Jim Sulak fra Travis County, som blandt inkluderer Armstrongs hjemby Austin, har foreløbig afkrævet Armstrong at aflevere dokumenter og skriftlige svar på en række spørgsmål inden udgangen af september.

LÆS OGSÅ: Ulrich: Giv dopet Armstrong sine Tour-titler tilbage

En retssag forventes at kunne gå i gang i april næste år.

Retssagen vil handle om, at et forsikringsselskab ønsker tilbagebetaling af bonusser på tre millioner dollar - svarende til 17 millioner kroner, som selskabet har udbetalt til Armstrong i perioden fra 1999 til 2001.

Dommeren vil have Lance Armstrong til at afsløre, hvem han har købt dopingstofferne af, hvem bestemte prisen, hvem administrerede det på hans hold og hvem kendte til hans dopingforbrug.

Lance Armstrong skal også svare på, hvornår hans tidligere hustru Kristin Armstrong vidste besked om doping, hvornår hans venner, rådgivere og forretningsforbindelser vidste noget.

AP havde tirsdag ikke succes med at få de to lejres advokater i tale, men forsikringsselskabets advokat, Mark Cincaid, sagde for nylig, at målet er at få Lance Armstrong til at afgive vidneudsagn under ed.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Åbenhjertig Michael Laudrup: Derfor...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Efter måneders politisk kaos: Nu får...
bt.dk
Mange har misforstået hot tendens:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx