Af - 17/03-14 07:13

Konkurrent om Viktor Axelsen: - Skal nok komme deropKonkurrent om Viktor Axelsen: - Skal nok komme derop

20-årige Viktor Axelsen tager et skridt mod verdenstoppen med karrierens største triumf i grand prix-turnering i Schweiz.

storybild

(Billede: Polfoto)

Badmintonspilleren Viktor Axelsen var en glad mand, da han søndag havde sikret sig karrierens største resultat med finalesejr i Swiss Open efter en gyserfinale, hvor kineseren Houwei Tian blev slået 21-7,16-21, 25-23.

- Det er en kæmpe forløsning. Hvis man så kampen, kunne man se, hvor tæt den var. Jeg er glad og overrumplet og er endnu ikke faldet ned, siger Viktor Axelsen til Ritzau.

Axelsen vinder dansker-opgør og går i schweizisk finale
Axelsen vinder dansker-opgør og går i schweizisk finale

Det flotte resultat i Schweiz er dog ikke en tilfældighed: Viktor Axelsen har arbejdet hårdt for at komme tættere på verdenseliten.

- Fysisk er jeg blevet meget bedre, og mentalt er jeg også blevet bedre. Men jeg skal bygge på det fysiske og på variationen i mit spil. Jeg mangler et godt stykke fra at komme helt op i toppen, indrømmer han overfor mx.dk.

Dansk talent sigter mod toppen med mentaltræner
Dansk talent sigter mod toppen med mentaltræner

Danmark bedste singlespiller, Jan Ø. Jørgensen, er dog sikker på, at Viktor Axelsen nok skal komme helt derop.

- Han har jo rigtig mange gode ting, og han skal nok få sin tid deroppe, lyder roserne fra verdensranglistens nummer fem, der så Viktor Axelsens triumf i Schweiz fra nærmeste hold.

- Det var jo en flot sejr, hans første grandprix-turnering, og det er imponerende, han er jo kun 20 år. Og så får han slået nogle gode spillere undervejs. Det er jo helt vanvittigt, at han slår ham i semifinalen, en kæmpe præstation, roser Jan Ø. Jørgensen.
Som tabte til Viktor Axelsen i semifinalen.)

LÆS OGSÅ: Viktor Axelsen er ny dansk mester

LÆS OGSÅ: Dansk badminton-legende bliver kronprinsens OL-kollega

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx