Af Ritzau - 21/03-17 19:16

Forbund giver grønt lys til dopingmistænkt boksedanskerForbund giver grønt lys til dopingmistænkt boksedansker

Dansk Professionelt Bokse Forbund dropper sagen om Micki Nielsen, der i Sydafrika er mistænkt for doping.

storybild

Micki Nielsen kan gå i ringen igen trods den verserende dopingsag i Sydafrika. (arkiv) (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

Den professionelle bokser Micki Nielsen får lov at fortsætte karrieren, selv om han har en sydafrikansk dopingsag hængende over hovedet.

Det skriver bt.dk tirsdag.

Ifølge de sydafrikanske antidopingmyndigheder afleverede den 24-årige dansker en positiv dopingprøve ved et stævne i juni sidste år, men ifølge Dansk Professionelt Bokse Forbund (DPBF) får sagen ingen konsekvenser.

- Vi gør ikke noget ved den sag, fordi der ikke kommet noget konkret fra de myndigheder (i Sydafrika, red.), der havde med kampen at gøre. Derfor giver vi nu Micki Nielsen lov til at bokse.

- Han har ikke været spærret, men han skal have klarhed, og vi har meddelt, at vi ikke foretager os noget, siger DPBF's formand, Jesper D. Jensen, til bt.dk.

Nielsen har gennem sin manager, Simon Lundt, hele tiden fastholdt sin uskyld, og sagen er blevet kompliceret af, at dopingprøven efterfølgende blev analyseret på et nu suspenderet laboratorium i Qatar.

Selv om sydafrikanerne ikke har afsluttet sagen, har DPBF altså besluttet at trække en streg i sandet og give bokseren grønt lys til at gå i ringen.

- Vi er også nødt til at tage en beslutning.

- Vi har en mand her, som lever af at bokse, og han var altså dernede i Sydafrika igen og bokse i oktober måned, og her var der ingen, som sagde noget til ham, forklarer Jesper D. Jensen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx