Af - 02/02-14 12:39

Derfor er Super Bowl verdens største eventDerfor er Super Bowl verdens største event

Skandaler, vilde reklamer og et voldsomt madforbrug. Super Bowl handler om meget mere end football.

storybild

Lad festen begynde - Seattle Seahawks møder Denver Broncos i nattens Super Bowl. (Billede: AP/Polfoto)

I nat, dansk tid, sætter mennesker sig fra hele verden sig foran tv-skærmen for at se verdens største endagsevent Super Bowl.

Kampen mellem Seattle Seahawks og Denver Broncos handler dog ikke kun om spillet på banen. Super Bowl er et gigantisk show. I godt en uge har særligt amerikanske medier haft store optakter, spillerne stiller op til et inferno af pressebegivenheder og producenter fra hele verden kæmper om kap for at lave de fedeste reklamer.

Det estimeres, at omkring en milliard mennesker på verdensplan vil følge showet, og det har fået magasinet Forbes til at rangere Super Bowl højest som verdens største sportevent foran sommer-OL og verdensmesterskaberne i fodbold.

Kan 37-årig besejre 'Legion of Boom'?
Kan 37-årig besejre 'Legion of Boom'?

Men en amerikansk undersøgelse fra 2011 viste faktisk, at blot 47 pct. rangerede selve kampen som Super Bowls vigtigste element.

25,8 pct. rangerede reklamerne som det vigtigste, 19,5 pct. havde samværet med familie og venner øverst på listen, mens 7,7 pct. prioriterede det store show i halvlegen højst.

Lad os lige tage den igen: Under halvdelen af seerne mener, at kampen er det vigtigste.

FBI undersøger mystiske pulverbreve inden Super Bowl
FBI undersøger mystiske pulverbreve inden Super Bowl


Maden:

Kun på Thanksgiving bliver der indtaget mere mad i USA end under Super Bowl. Thexodirectory.com har regnet sig frem til, at der bliver indtaget 4.000 tons guacamole, 14.500 tons chips og 4.000 tons popcorn.
Samtidig bliver der indtaget 1,23 milliarder chicken wings, det svarer til at 615 millioner kyllinger må lade livet for amerikanernes ædegilde.

Super Bowl-vanvid: Så mange millioner spiller han på finalen
Super Bowl-vanvid: Så mange millioner spiller han på finalen

Reklamerne:
For 25,8 pct. er reklamerne det vigtigste, og de mest populære af Super Bowl-reklamerne bliver da ofte med det samme virale klikbaskere. Det betales der så tilgengæld også dyrt for. Ifølge Business Insider vil en 30 sekunder lang reklameblok under Super Bowl koste i omegnen af 22 millioner danske kroner. Så tænk på det, når reklamerne farer over skærmen i nat. Sidste år tog ølproducenten Budweiser kegler med reklamen 'Brotherhood', og det kunne mærkes på salget.

- Måneden efter sidste års Super Bowl var den bedste for Budweiser i mere end et år, siger vicepræsident Brian Perkins til Business Insider.

Reklamen kan ses her:

Sikker sejr sender Denver Broncos i Super Bowl
Sikker sejr sender Denver Broncos i Super Bowl

Skandalen:
Når du i aften ser Super Bowl, vil det ikke foregå live, og det kan du takke Janet Jackson og Justin Timberlake for. Under Super Bowl i 2004 rev Timberlaken toppen af Jackson, så verden kunne se noget så forfærdeligt som et blottet bryst. Skandalen betød, at Super Bowl transmitteres med 15 sekunders forsinkelse, så producenterne kan nå at reagere, hvis en lignende modbydelighed skulle finde sted.

Se det farlige øjeblik her.

Seahawks klar til Super Bowl efter stort comeback
Seahawks klar til Super Bowl efter stort comeback

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter stor turneringssejr: Danske...
bt.dk
Dansk kaffekæde i navneskifte - det...
bt.dk
Agent i stor kritik af...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Her er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx