Af - 05/10-14 12:12; Opdateret: 06/10-14 10:52

Formel 1-kollega: - Jeg skreg til dem for at få løbet stoppetFormel 1-kollega: - Jeg skreg til dem for at få løbet stoppet

Felipe Massa synes, at søndagens Formel 1-grandprix var alt for farligt mod slutningen. Her endte Jules Bianchi med at gøre livsfarligt galt.

storybild

Felipe Massa ville have løbet stoppet. (Billede: Polfoto/AP)

Adrian Sutil så det hele. Han overværede den forfærdelige ulykke, der onsdag gik ud over Marussia-køreren Jules Bianchi i det japanske Formel 1-grandprix.

To omgange forinden havde Adrian Sutil selv sin kørte sin Sauber-racer af banen i sving otte, så han stod der, da franske Jules Bianchi hamrede af banen samme sted.

Ulykke stopper Formel 1 – frygt for det værste
Ulykke stopper Formel 1 – frygt for det værste

- Jeg så det komme. Jeg var sikkert det eneste øjenvidne, men mere kan jeg ikke sige. Det var ikke et skønt øjeblik, og jeg har ingen informationer. Vi må håbe, at det går ham godt, fortæller Adrian Sutil, der selv stod i sikkerhed bag barrieren ved banen, til tyske Auto Motor und Sport.


(Adrian Sutil var utilfreds med forholdene)

At han selv var kørt af banen sammes sted, var med til at gøre Jules Bianchis ulykke endnu værre. For Marussia-køreren kolliderede med den traktor, der var i færd med at bugsere Adrian Sutils Sauber-racer væk. Dermed hjalp de mange dæk og anden beskyttelse omkring banen ikke noget.

Ærlig Kevin Magnussen om F1-fremtid: Det er 'vind eller forsvind'
Ærlig Kevin Magnussen om F1-fremtid: Det er 'vind eller forsvind'

Adrian Sutil betegner det pågældende sving som et af banens allerfarligste steder. Ikke mindst fordi det mod slutningen af løbet var begyndt at regne igen, hvilket hurtigt gjorde banen meget mere våd. Der løb små bække af vand tværs over asfalten.

Den tyske Sauber-kører mener, at løbet derfor burde være blevet stoppet tidligere, fordi der nåede at blive kørt nogle omgange mellem de to ulykker, hvorefter en safety car først kom på banen.

LIVE: Ulykke afbryder Formel 1-løb før tid
LIVE: Ulykke afbryder Formel 1-løb før tid

- Det var ved at blive mørkt, og der kom mere vandt på banen. Jeg tænker, at det havde været rigtigt at have afbrudt løbet et par runder tidligere, siger Adrian Sutil:

- Især os med de langsommere biler med mindre downforce kan mærke det under sådan nogle omstændigheder. Det bliver meget tricky. Når der ligger vand på banen, har man ikke en chance. Man mister kontrollen over bilen. Jeg så også andre biler køre lige til grænsen, selv mens der var safety car, siger Adrian Sutil.

Ærgerlig Magnussen: Sidste omgang blev aldrig god
Ærgerlig Magnussen: Sidste omgang blev aldrig god

Løbet i Japan blev afbrudt med seks omgange tilbage. Lewis Hamilton førte på det tidspunkt og blev udråbt som vinder. Kevin Magnussen blev nummer 14.

Kevin Magnussen starter som syver på Suzuka-banen
Kevin Magnussen starter som syver på Suzuka-banen

Jules Bianchi havde indtil i går kørt en fin sæson for det lillebitte Marussia-team. Blandt andet havde han scoret det første point til teamet nogensinde i Monaco i maj.


(Jules Bianchis tilstand er uvis)

Marussia er under Ferraris vinger, og derfor er Ferrari-bossen Marco Mattiacci og den tidligere Ferrari-kører Felipe Massa (nu hos Williams) taget til Mie-hospitalet for at være på nærmeste hold.

Sådan! Her ligger Magnussen helt i top
Sådan! Her ligger Magnussen helt i top

Felipe Massa fortalte inden turen til hospitalet, at han over radioen fortalte, at tilstandene var for farlige.

- Jeg skreg over radioen for at få løbet stoppet fem omgange inden ulykken, fordi der var for meget vand på banen. Men de blev ved lidt for længe, og det blev for farligt, lød det fra Felipe Massa ifølge flere medier.

Der er endnu ikke kommet en officiel besked om, hvor alvorlig Jules Bianchis tilstand er.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Babylykke: Dansk minister er blevet far
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Ny type lufthavnskontrol: 18...
bt.dk
Janni om tv-program: Konflikterne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx