Af - 14/08-14 08:49; Opdateret: 14/08-14 09:48

FCK jagter følelsen af uovervindelighed i ParkenFCK jagter følelsen af uovervindelighed i Parken

Er fortet faldet? FC Københavns resultater i Parken er ikke så respektindgydende, som de var engang.

storybild

(Billede: Polfoto)

Der var engang, hvor gæsterne altid tabte i Parken. Sådan er det ikke mere: I 2014 har FC København ikke engang vundet halvdelen af klubbens betydende kampe på hjemmebane.

FCM: Vi bruger ikke reserverne mod FCK
FCM: Vi bruger ikke reserverne mod FCK


Senest vandt oprykkerne fra Hobro med 3-0 i Løvernes hule, og på fredag kommer FC Midtjylland, som før sommerferien kom fra Parken med en storsejr på hele 5-1.

- Ja, det er måske vigtigere end normalt, at vi har en god kamp mod Midtjylland på fredag, medgiver FC Københavns træner Ståle Solbakken.
Han mener, at det er vigtigt rent mentalt, at spillerne ser hjemmebanen som en fæstning, hvor kampene som regel bliver vundet.

Hobro-træner maner til besindighed efter choksejr
Hobro-træner maner til besindighed efter choksejr

- Det er vigtigt for alle hold. Se på Chelsea, der ikke havde tabt i mange hjemmekampe. Så pludselig kom der et nederlag, og så kom også nederlag nummer to. Det er en følelse, det handler om, siger han.

Og så trækker han i øvrigt lidt på skuldrene, for sååå dårligt synes han nu heller ikke, at det står til i Parken.

- Nogle har sikkert fået en bedre fornemmelse, når de besøger Parken, men hvis du spørger Dnipro-spillerne, så havde de det ikke så nemt, siger han med et skævt grin om FC Københavns 2-0-sejr over de ukrainske vicemestre for nyligt.

- Men jeg føler, at vi stadig har en tryg base i Parken. Du kan sige, at vi i perioder ikke har været, som da vi var allerbedst, men jeg tror, at spillerne glæder sig, hver gang de skal spille i Parken, siger han.

Det gør Thomas Delaney også. Han synes ikke man kan sige, at fortet er faldet, men med årets resultater på hjemmebane in mente, synes han vist godt at murene kunne være lidt højere.

- Og vi arbejder alt vi kan på at bygge det op igen, for Parken skulle jo gerne være kendt for at være et fort, som han siger.


LÆS OGSÅ: Solbakken: Det hold vil jeg meget gerne undgå

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx