Af Ritzau - 23/09-16 20:22

Jakob Fuglsang om hackere: Dokument er ikke fra OLJakob Fuglsang om hackere: Dokument er ikke fra OL

Den danske cykelrytters offentliggjorte sundhedsdata stammer ifølge ham selv fra 2008 og ikke fra OL i Rio.

storybild

Jakob Fuglsang var blandt 41 atleter, der fredag fik offentliggjort deres sundhedsdata af russisk hackergruppe. (Arkivfoto). (Billede: Reuters/Matthew Childs)

De personlige sundhedsdata om cykelrytteren Jakob Fuglsang, som den russiske hackergruppe Fancy Bears offentliggjorde fredag, stammer ikke fra OL i Rio.

Det meddeler Jakob Fuglsang i en sms til TV2 Sporten.

- Det er et fabrikeret dokument. Det passer nemlig ikke. Jeg ved ikke, hvor rigtigt, det er, men det er i hvert fald ikke et TUE, som jeg har haft i Rio, skriver Fuglsang.

TUE står for "therapeutic use exemption" og er en dispensation til at benytte et stof, der under normale omstændigheder er ulovligt.

Jakob Fuglsang bekræfter, at han har haft den pågældende TUE til at benytte stoffet triamcinolon, som er et steroid, der kan benyttes til at behandle skader.

Danskeren forklarer dog, at det var i forbindelse med et knæproblem før VM i Mountainbike tilbage i 2008.

Det offentliggjorte materiale fra hackergruppen er påført OL-logoet fra Rio, men i teksten står der blandt andet også mountainbike under disciplin.

Jakob Fuglsang deltog under OL i linjeløbet, hvor danskeren vandt sølv.

Jakob Fuglsangs navn var blandt 41 atleter, som hackergruppen offentliggjorde sundhedsdata på fredag. Det samme var den danske svømmer Rikke Møller Pedersen, hvis materiale viste, at hun har tilladelse til at benytte terbutalin, som er astmamedicin.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx