30/05-14 11:10

Officielt: Wieghorst bliver ny AGF-trænerOfficielt: Wieghorst bliver ny AGF-træner

Den tidligere FC Nordsjælland-træner og Laudrup-assistent i Swansea skal få AGF tilbage i Superligaen.

storybild

Den tidligere FC Nordsjælland-træner og Laudrup-assistent i Swansea skal få AGF tilbage i Superligaen. (Billede: Polfoto)

Superliga-nedrykkerne fra AGF får et prominent navn på trænerbænken. Den tidligere FC Nordsjælland-træner samt danske U21-landstræner Morten Wieghorst er fredag blevet præsenteret som Aarhus-klubbens nye cheftræner.

Kontrakten gælder for tre år, og første målsætning for 43-årige Wieghorst er at få AGF tilbage i Superligaen i første forsøg.

AGF-formand vil hurtigt til tops – i Superligaen
AGF-formand vil hurtigt til tops – i Superligaen

Wieghorst overtager jobbet fra Jesper Fredberg, der i foråret ikke formåede at holde AGF i landets bedste fodboldrække. Fredberg overtog cheftrænerposten efter fyrede Peter Sørensen i slutningen af februar.

For Wieghorst er der tale om noget af et sceneskifte. Wieghorsts seneste job var nemlig som trænerassistent for Michael Laudrup i Premier League-klubben Swansea. Det job havde Wieghorst i næsten et år, indtil Laudrup i begyndelsen af februar i år blev fyret i Swansea, som også sagde farvel til Wieghorst i samme ombæring.

AGF-formand vil beholde træner
AGF-formand vil beholde træner

Som FC Nordsjælland-træner havde Wieghorst pæn succes fra 2006 til 2011. Højdepunkterne var pokaltitlerne i 2010 og 2011. Fra 2011 til 2013 var han U21-landstræner, inden Laudrup hentede ham til den walisiske klub.

På det seneste er Wieghorst sammen med Laudrup blevet sat i forbindelse med den skotske mesterklub Celtic, der mangler en manager. Wieghorst er et kendt navn i Glasgow-klubben, som han spillede for fra 1995 til 2002.

Blodbad i AGF: Direktør og sportschef er færdige
Blodbad i AGF: Direktør og sportschef er færdige

AaB dårligste Danmarksmester i 12 år
AaB dårligste Danmarksmester i 12 år

I sin aktive karriere blev Wieghorst noteret for 30 A-landskampe og tre mål. Han var med i tre kampe for Danmark ved VM-slutrunden i 1998.

AGF sluttede sæsonen 2013/14 som nummer 11 og næstsidst i Superligaen med kun 32 point for 33 kampe. Det var AGF's tredje nedrykning fra Superligaen på otte år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMIs meteorolog har en nedslående...
bt.dk
Tjener tilbød Jes Dorph en fadøl: Jeg...
bt.dk
Ziegler om forhandlinger: Jeg er...
bt.dk
Se det søde billede: Filmstjerne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx