Af Ritzau - 08/05-16 16:31; Opdateret: 08/05-16 18:17

Tottenham taber vigtigt skridt i kampen om andenpladsenTottenham taber vigtigt skridt i kampen om andenpladsen

Tottenham kom foran 1-0, men tabte 1-2 hjemme mod Southampton og risikerer nu at se andenpladsen smuldre.

storybild

Tottenham-manager Mauricio Pochettino (th.) måtte søndag se sit hold lide et pinefuldt nederlag, der kan koste dyrt i topstriden. (Billede: Reuters/Dylan Martinez)

Tottenham tabte søndag et gevaldigt skridt i kampen om andenpladsen i Premier League.

Med 1-2 hjemme på White Hart Lane mod Southampton risikerer Christian Eriksen og kompagni pludselig både at gå glip af den og brænde muligheden for at slutte over ærkerivalerne fra Arsenal, efter en sæson hvor Tottenham ellers længe har været den mest seriøse udfordrer til Leicester i kampen om mesterskabet.

Tottenham ligger stadig tre point foran Arsenal, men for en kamp flere end forfølgerne, som senere søndag spiller ude mod Manchester City.

Med den overraskende sejr rykkede Southampton op på sjettepladsen i rækken og blander sig dermed i kampen om kvalifikation til Europa League i næste sæson.

Nederlaget ærgrer Tottenhams manager, Mauricio Pochettino.

- Vi var nødt til at være mere solide og vise mere stabilitet. Det manglede vi i dag. Jeg er skuffet, men vi er stadig med i kampen, siger Pochettino.

- Det er vigtigt at slutte på andenpladsen. Det var ingen tømmermænd fra sidste uge (hvor mesterskabet gik til Leicester, red.), men vi har stadig mange ting at lære, siger han.

Tottenham kom planmæssigt foran efter 16 minutter, da Heung-Min Son løb en umiddelbart adresseløs aflevering fra Eric Lamela op og nåede bolden lige før Southamptons målmand, Fraser Forster, helt nede på baglinjen. Derfra driblede Son uden om målmanden og op i banen, før han sparkede bolden i det tomme net.

Blot et kvarter senere udlignede gæsterne ved Steven Davis, som fik serveret en tværpasning i det lille felt og klappede til bolden første gang.

Steven Davis var på pletten igen i anden halvleg, da han med et velplaceret skud fra kanten af feltet atter placerede Hugo Lloris i Tottenham-målet.

Derfra pressede Tottenham på, men de godt organiserede gæster afværgede alle forsøg.

I sidste spillerunde skal Tottenham på besøg hos Newcastle, der ligger under nedrykningsstregen.

Arsenal mangler Manchester City på udebane og Aston Villa hjemme, men lider under en dårligere målscore end Tottenham.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx