Af Lars Sejr - 21/08-15 11:33

Udhvilet Froome er klar til doublejagt med stærkt holdUdhvilet Froome er klar til doublejagt med stærkt hold

Chris Froome skal forsøge at blive den blot tredje i historien til at vinde Touren og Vueltaen i samme år.

storybild

Chris Froome. (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

Alberto Contadors (Tinkoff-Saxo) drøm om en doubletriumf med Giro d'Italia og Tour de France mislykkedes. Nu indleder Chris Froome (Sky) jagten på sin doubletriumf, når Vuelta a España lørdag tager sin begyndelse.

Tour-vinderen er kaptajn på det Sky-hold, der skal forsøge at dominere årets sidste grand tour på samme måde, som holdet dominerede Tour de France.

- Jeg har gode minder fra dette løb, så jeg er meget glad for at være tilbage. Jeg har hvilet godt efter Touren og er klar til næste udfordring, siger Chris Froome ifølge NTB på et pressemøde.

Lykkelig Froome: Det var en sej kamp
Lykkelig Froome: Det var en sej kamp

I Vueltaen skal Froome op mod stærke hold som Astana med Vincenzo Nibali, Fabio Aru og Mikel Landa samt Movistar med nummer to og tre fra Touren, Nairo Quintana og Alejandro Valverde.

Alligevel mener Froome, at hans eget Sky-hold er stærkt nok til at præge løbet.

- Konkurrencen er hård, og alt kan ske, men vi har et strålende hold, og vi er klar til at komme i gang, lyder det fra den britiske Tour de France-vinder.

Årets Vuelta-rute indeholder hele otte etaper, som slutter op ad et bjerg, mens det indledes med en kort holdtidskørsel og har en 39 kilometer lang enkeltstart i den sidste af de tre uger.

GALLERI: Det bedste fra årets løb – Touren fra A til Å
GALLERI: Det bedste fra årets løb – Touren fra A til Å

Franskmændene Jacques Anquetil (1963) og Bernard Hinault (1978) er de eneste, som har formået at vinde både Tour de France og Vuelta a España i samme år.

Den forsvarende mester, Alberto Contador, stiller ikke til start i årets udgave efter at have kørt både Giro d'Italia og Tour de France.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx