Af Ritzau - 12/11-16 13:49; Opdateret: 12/11-16 14:03

Åge Hareide vil teste loyal bredde i TjekkietÅge Hareide vil teste loyal bredde i Tjekkiet

Tirsdagens testkamp er vigtig, fordi Danmark får brug for bredden i VM-kvalifikationen, siger landstræneren.

storybild

Åge Hareide vil se breddespillerne i aktion i testkampen mod Tjekkiet. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Det er lagt op til lidt af en maveplasker, når Danmarks fodboldlandshold tirsdag spiller testkamp mod Tjekkiet uden point på spil blot fire dage efter den meget vitale VM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan, der blev vundet 4-1.

Men for landstræner Åge Hareide er kampen alligevel vigtig. Han har en bred trup at vælge ud fra, og derfor er kampen i Tjekkiet en god lejlighed til at prøve andre spillere af.

Han henviser til, at både skader og karantæner formentlig vil forekomme i den resterende del af kvalifikationsgruppe E, hvor Danmark aktuelt ligger nummer tre, fire point efter Polen og et point efter Montenegro.

- Det er en vigtig kamp for truppen, da bredden kan få chancen for at vise sig frem. Mange (reserver) har været med i truppen mange gange og har optrådt meget loyalt, har trænet godt og fortjener chancen.

- Vi vil få gule kort og karantæner, så vi er nødt til at bruge bredden og ikke kun kigge på kort sigt, men også længere sigt, siger Hareide ved en presseseance lørdag på Hilton Hotel.

Trods planen om at skifte ud på flere pladser, vil han dog så vidt muligt også holde fast i noget af sin faste stamme.

- Det var en hård kamp mod Kasakhstan, og mange fik slag, så vi må sammen med lægestaben kigge på, hvem der kan starte inde.

- Det vil Christian Eriksen, fordi han er vigtig for holdet, men vi må se, hvor længe han kan spille. Man kan ikke bruge spillerne ukritisk meget, når de spiller rigtig mange kampe i ligaen og Champions League, siger landstræneren.

Allerede sent fredag gav han RB Leipzig-angriberen Yussuf Poulsen og FC København-spillerne Andreas Cornelius og William Kvist lov til at forlade samlingen med småskavanker, så de kan få hvile frem for en testkamp.

I tilfældet med de to FCK'ere kunne det ligne en gestus til FCK's træner, Ståle Solbakken, der i sidste weekend skiftede Peter Ankersen, Andreas Cornelius og Thomas Delaney tidligt ud, så de kunne møde friskere op til landsholdssamlingen.

- Vi er jo landsmænd, og Ståle har været helt fantastisk til at hjælpe. FCK har afgivet mange spillere helt uden problemer, selv om det er en de klubber i Europa, der har spillet flest kampe på kortest tid.

- Derfor må vi bruge spillerne fornuftigt. Både Cornelius og Kvist var meget slidte efter kampen mod Kasakhstan, og de ville ikke kunne spille på tirsdag, siger Hareide.

Lørdag modtog landstræneren også afbud fra Pierre-Emile Højbjerg og Martin Braithwaite. I stedet er udtaget Ipswich-spilleren Jonas Knudsen, Christian Gytkjær og Mike Jensen fra Rosenborg samt Lucas Andersen fra Grashopper.

Testkampen mod Tjekkiet spilles tirsdag klokken 20.30 i Mlada Boleslaw.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Derfor har du købt blomster i dag...
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Stålsat Michael Laudrup: 'Jeg ønsker...
bt.dk
Syv-årig dreng faldt gennem isen: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx