Af Ritzau - 11/04-16 18:29; Opdateret: 11/04-16 21:14

Ishockeylandsholdet får endnu en NHL-spiller med ved VMIshockeylandsholdet får endnu en NHL-spiller med ved VM

Jannik Hansen har meldt sig klar til ishockeylandsholdet. Også Lars Eller er på vej til VM.

storybild

Jannik Hansen var senest med på ishockeylandsholdet ved VM i Minsk i 2014, hvor han blandt andet scorede i en sejr over Italien. (Billede: AP/Sergei Grits)

Endnu en NHL-spiller har meldt sig klar til at forstærke det danske ishockeylandshold ved VM i Moskva til maj.

Mandag har Jannik Hansen fra Vancouver Canucks sagt ja til at forlænge sæsonen med nogle uger for at tage med landsholdet til den russiske hovedstad.

‐ For mig er der ikke så meget at diskutere. Hvis jeg er frisk og har mulighed for det, så stiller jeg med stor glæde op for mit fædreland.

- Det bliver godt at spille med landsholdet igen, og det er i øvrigt den perfekte optakt til OL-kvalifikationen i Minsk senere på året, siger Jannik Hansen i en pressemeddelelse fra Danmarks Ishockey Union (DIU).

Landstræner Jan Karlsson er glad for tilsagnet fra rutinerede Jannik Hansen, som han kender fra VM i 2014.

‐ Det er fantastisk endnu en gang at kunne byde Jannik velkommen på landsholdet. Vi får en rutineret NHL-spiller, der har haft en fremragende sæson, og jeg glæder mig til endnu en gang at arbejde sammen med ham, siger Jan Karlsson.

Jannik Hansen lavede 22 mål og 16 assister i 67 kampe for Vancouver Canucks i denne sæson.

VM i Moskva bliver hans sjette med det danske landshold. Han støder til VM-truppen 26. april, når holdet tager til Slovakiet og spiller to testkampe.

Tidligere har DIU bekræftet, at Winnipeg-talentet Nikolaj Ehlers stiller op ved VM, og alt tyder på, at også Lars Eller fra Montreal Canadiens er med i flyet til Rusland, hvor Danmark åbner VM 7. maj.

Til Jyllands-Posten siger Eller selv, at han gerne vil være med, ligesom han har fået lov af sin klub. Udtagelsen er dog endnu ikke bekræftet af ishockeyunionen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx