Af Ritzau - 26/05-16 12:25

Superligatrænere peger på Delaney som forårets profilSuperligatrænere peger på Delaney som forårets profil

FC Københavns Thomas Delaney er kåret til forårets profil. Ni af 11 trænere pegede på FCK-anføreren.

storybild

Thomas Delaney er forårets profil i Superligaen. (Billede: Scanpix/Lars Møller)

FC København er nykåret dansk mester, og en stor del af æren får anfører Thomas Delaney.

Torsdag kårede Tipsbladet traditionen tro forårets profil i Superligaen, og her vandt Delaney i suveræn stil. Det er de 12 superligatrænere, der stemmer, og de må ikke stemme på egne spillere.

Ståle Solbakkens stemme gik således ikke til Delaney, men ni af 11 trænere i de konkurrerende superligaklubber pegede på midtbanespillere som forårets profil.

- Kun Auri Skarbalius (Brøndby, red.) og Kasper Hjulmand (FC Nordsjælland, red.) havde ikke Delaney som etter på deres liste - de valgte begge holdkammeraten Nicolai Jørgensen med Delaney som toer.

- I alt fik midtbanespilleren 53 ud af 55 mulige point, og det gør ham til den næstmest suveræne vinder, siden Tipsbladet i 1994 begyndte profilkåringerne.

Kun Delaneys tidligere medspiller Dame N'Doye gjorde det bedre, da han i 2011 blev forårets profil med maksimumpoint, skriver fodboldmediet.

For et halvt år siden blev Delaney toer i afstemningen om efterårets profil, dengang blev han overgået af AaB-angriber Lukas Spalvis.

Delaney er glad for anerkendelsen.

- Det sætter jeg da pris på. Den bedste ris og ros er jo den, man får inde fra klubben, og derefter kommer det fra folk i branchen, så jeg sætter da pris på, at de anerkender, hvad jeg laver, siger Thomas Delaney til Tipsbladet.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx