Af Ritzau - 17/08-16 00:01

Dideriksen tømte sig i pointløb: Jeg var indebrændtDideriksen tømte sig i pointløb: Jeg var indebrændt

Efter to sidstepladser fandt Amalie Dideriksen de sidste kræfter frem og afsluttede OL med en stærk indsats.

storybild

Amalie Dideriksen sluttede som nummer fem i omnium ved OL. (Billede: Scanpix/Odd Andersen)

Cykelrytteren Amalie Dideriksen brugte vrede og irritation som brændstof, da hun tog OL-afsked ved at vinde det afsluttende pointløb i omnium.

Den imponerende præstation rakte dog kun til en samlet femteplads, fordi den unge amagerkaner forinden havde tabt terræn med to katastrofale sidstepladser i tirsdagens første discipliner.

- Jeg var indebrændt før pointløbet og vidste, at jeg skulle ud og tage nogle omgange for at avancere i klassementet. Jeg kørte med alt, hvad jeg havde. Der var ikke mere tilbage, siger Amalie Dideriksen.

Mens medaljekandidaterne lurede på hinanden, var der ikke så meget pjat med danskeren, der bare satte sig frem i feltet og kørte med alt, hvad benene indeholdt - og det var ikke så lidt.

Hendes manglende sprintevner blev opvejet af, at hun sad i udbrud meget af tiden og på den facon scorede højt i pointspurterne.

- Jeg ville vise noget i pointløbet, for jeg følte mig rigtig godt kørende i går (mandag, red.), og jeg ville vise, at jeg var til meget mere end en niendeplads, siger hun.

At hun ikke nåede med i kampen om medaljer skyldtes de to placeringer som nummer sjok, først i 500 meter på tid og derefter i disciplinen flyvende omgang.

- Det var ikke lige det, jeg havde håbet på. Jeg vidste godt, at jeg ikke ville være med i front i de discipliner. Jeg har faktisk arbejdet lidt på det, men det var tydeligt at se, at det har resten også, siger hun.

Med til at spolere resultatet var også, at hun havde problemer med starten i den korte tidskørsel.

- Jeg var så ivrig inden 500-meteren, at jeg kom til at starte for tidligt, fordi der var så meget, jeg gerne ville vise. Jeg hang fast i maskinen. Når man som jeg ikke er så hurtig, så skal man ikke have en dårlig start, siger Amalie Dideriksen.

Hun erklærer sig dog tilfreds med at blive nummer fem i kamp med hele verdenseliten.

Efter OL skal hun tilbage på landevejen, hvor hun tidligere har understreget sit store talent ved at vinde junior-VM i både 2013 og 2014.

- Jeg satser på at være med til OL igen om fire år. Om det bliver på bane eller landevej bliver et spørgsmål om, hvor chancen for succes er størst, lyder det fra det 20-årige cykeltalent.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx