Af Ritzau - 06/10-16 12:54

Sviatchenko regner med rolig reserverolle på landsholdetSviatchenko regner med rolig reserverolle på landsholdet

Der gik fire timer, fra Erik Sviatchenko fik en sms fra landsholdslejren, til han sad i et fly mod Danmark.

storybild

Erik Sviatchenko er mødt ind i landsholdslejren i Helsingør. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Forsvarsspilleren Erik Sviatchenko sad hjemme i Glasgow onsdag eftermiddag, da mobilen bimlede, og han pludselig fik travlt. Få timer senere sad han i et fly på vej mod Danmark for at tilslutte sig landsholdets træningslejr i Helsingør.

Her deltog han på lige fod med holdkammeraterne torsdag formiddag, men modsat de fleste andre gør han sig ikke store forhåbninger om at være en del af holdet, når Danmark lørdag møder Polen på udebane i VM-kvalifikationen.

- Det gik lidt stærkt i går. Jeg fik en sms fra Simon Rasmussen (landsholdets holdleder, red.) i går klokken 15. Der stod "Erik, Ring. Det er vigtigt." Så ved man jo godt, hvad det er.

- Vi ringede sammen, og han spurgte, hvor hurtigt jeg kunne være der. Og så var det bare med at finde nogle flybilletter. Det passede fint - jeg skulle bare pakke tasken og afsted. Jeg fløj klokken 18.45, så det var forholdsvis presset, siger han.

I al hasten skulle han også huske fodboldstøvlerne, der stod på Celtics anlæg.

- Vores træningsanlæg er heldigvis ikke så langt væk. Jeg havde en kammerat, som ikke var kørt hjem, så han tog støvler med til mig, og så var jeg klar til at tage afsted.

- Jeg regner ikke med at komme i spil mod Polen, men det er rart bare at være her. Jeg har været med tidligere under Åge, så han ved, hvad jeg står for. Han har også fulgt med i mine kampe, så jeg kommer ikke ind som en grønskolling, siger Erik Sviatchenko.

Han blev indkaldt som erstatning i landsholdslejren i stedet for den offensive midtbanespiller Nicolaj Thomsen, men det er næppe Sviatchenkos offensive kvaliteter, som sikrede ham en landsholdsindkaldelse.

- Det var godt nok en offensivspiller, der blev skadet, men det handler om, at man skal finde en harmoni i truppen, og der har landstræneren måske set, at mine kvaliteter er nyttige.

- Men der er helt sikkert lavet en større udregning, så de lige har vurderet, at jeg passer ind, siger Sviatchenko.

Han var også med til Åge Hareides første landsholdssamling i marts, men siden har han haft en mere anonym tilværelse i den skotske storklub Celtic.

Her spiller han fast hver gang, og han får erfaring at spille i Champions League, hvor det indtil videre er blevet til en 0-7-lussing mod Barcelona og en imponerende 3-3-kamp mod Manchester City.

Den tidligere Liverpool manager Brendan Rodgers overtog i sommer tøjlerne i Celtic. Han har været med til at løfte Erik Sviatchenko til et højere niveau, så han selv tror på, at han bider sig fast i landsholdstruppen på sigt.

- Der er sket rigtig meget, siden Brendan Rodgers kom ind. Hans måde at behandle holdet på er helt fantastisk, og jeg føler mig virkelig fornyet. Jeg har lært meget som fodboldspiller i det opbyggende spil og rent taktisk.

- Vi spiller meget mere taktisk, og vi tænker meget mere over, hvordan vi skal gribe kampene an end før. Det er spændende ud fra en spillers synspunkt, siger Erik Sviatchenko.

- Jeg er blevet mere rolig i mit opbyggende spil, og jeg har ramt et bedre tændingsniveau til mange af de store kampe, hvor jeg synes, det er gået mig godt, siger han.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller har spillet fem A-landskampe og scoret et enkelt mål.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx