Af Ritzau - 27/04-17 12:05

Dansk håndbold indfører mere spænding i grundspilDansk håndbold indfører mere spænding i grundspil

Placeringerne i grundspillet skal i fremtiden afgøre, hvem der får EHF Cup-pladserne i dansk håndbold.

storybild

Bjerringbro-Silkeborg og Nikolaj Markussen var med i Champions League i denne sæson. Fremover skal holdet klare sig godt i grundspillet for at opnå en plads i EHF Cuppen. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Dansk Håndbold Forbund (DHF) og Divisionsforeningen Håndbold ændrer fra næste sæson vilkårene for kvalifikationen til EHF Cuppen.

Det bliver i fremtiden placeringerne i grundspillet, der får betydning for tildelingen af pladserne i EHF Cuppen i stedet for slutspilsplaceringerne som nu.

Ændringerne skal ske for at give placeringerne i grundspillet større betydning, fortæller Frank Smith, der er chef for turneringsafdelingen i DHF.

- For ikke at gøre grundspillet til en lang kvalifikation til slutspillet har vi arbejdet på en løsning, hvor grundspillet får større betydning end nu, siger Frank Smith til forbundets hjemmeside.

- Der er vi landet på en model, hvor Champions League-pladserne fordeles som hidtil, men EHF Cup-pladserne fordeles på baggrund af slutplaceringen i grundspillet, siger han.

Fra og med sæsonen 2017/18 vil holdene i både herrernes og kvindernes liga derfor skulle skele til placeringerne i grundspillet, når det kommer til fordelingen af EHF Cup-pladser.

I indeværende sæson er det de bedst placerede hold i slutspillet - som ikke opnår kvalifikation til Champions League - der snupper EHF Cup-billetterne.

Thomas Christensen, der er direktør i Divisionsforeningen Håndbold, er glad for ændringen.

- Det har længe været et ønske fra klubberne, at det lange, seje træk, som grundspillet jo er, også bliver belønnet.

- Derfor er vi rigtig glade for, at vi nu har fundet en løsning, der imødekommer dette ønske, forklarer Thomas Christensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx