Af Ritzau - 05/01-17 08:41

Superligabejler opruster og tilknytter Erik RasmussenSuperligabejler opruster og tilknytter Erik Rasmussen

Med hjælp fra 5,5 millioner kroner og den tidligere toptræner Erik Rasmussen jagter Vendsyssel oprykning.

storybild

Erik Rasmussen blev fyret i AGF i 2010. Fyringen kom efter et katastrofalt forår, hvor klubben rykkede ned. Siden har han været i mindre eksponerede job. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Vendsyssel FF opruster sin sportslige organisation forud for forårets oprykningskampe i 1. division.

Den tidligere superligatræner i FC Midtjylland og AGF Erik Rasmussen bliver tilknyttet nordjyderne i en nyoprettet funktion som formand for den sportslige ledelse.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

- Jeg er stolt over at være tilbage i dansk fodbold og at have fået mulighed for at være en del af den fremtidige sportslige ledelse i Vendsyssel FF.

- Jeg tror på, at vi kan skabe et unikt fodboldmiljø på højeste niveau med fokus på udvikling af unge talentfulde spillere fra såvel ind- som udland, siger Erik Rasmussen.

Klubbens nye målsætning er at rykke op i Superligaen inden for to og et halvt år, lyder det.

Det er en ny investorkreds, som fører til oprustning i Vendsyssel. Investorerne har lagt 5,5 millioner kroner mod at få indflydelse i klubben.

Det er den professionelle investor Lars Thuesen, biotekforsker Henrik Rasmussen og administrerende direktør Jacob Andersen, der har lagt penge i klubben. De indtræder alle tre i bestyrelsen.

Ændringerne får ingen betydning for cheftræner Joakim Matsson eller sportschef Jakob Krüger, der begge fortsætter i sine nuværende stillinger.

Vendsyssel ligger nummer to i første division med samme antal point som topholdet Hobro.

Vinderen af rækken rykker direkte op i Superligaen, mens nummer to og tre skal spille playoffkampe mod Superligaens nummer 12 og 13 om to pladser i Superligaen.

I 2010 blev Erik Rasmussen fyret efter AGF's anden nedrykning på fire år. Siden var han kortvarigt træner i Greve og ekspertkommentator på tv. Han har også helliget sig jobbet med at drive et fodboldakademi i Sierra Leone.

Som aktiv fodboldspiller havde han mest succes i Brøndby. I den periode opnåede han to landskampe i den kiksede kvalifikation til EM i 1992.

Gennem flere perioder spillede han med stor succes indendørs fodbold i USA. På grund af sin gode teknik blev han døbt "The Wizard", men på dansk er han ofte refereret under kælenavnet "TryllErik".

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmeferien blev et mareridt:...
bt.dk
United-fans er sure trods sejr: HAN...
bt.dk
Skistjerne vinder OL-medalje: 'Vil I...
bt.dk
Kryptisk DR-chef om ny X Factor-vært:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx