Af Lars Sejr - 16/08-15 15:49

Efter fyring: Esbjerg henter første sæsonsejr i FarumEfter fyring: Esbjerg henter første sæsonsejr i Farum

Esbjerg reagerede positivt på fyringen af cheftræner Niels Frederiksen ved at vinde over FC Nordsjælland.

storybild

Esbjerg fBs Ryan Laursen, Lasse Rise og Mohammed Fellah jubler efter scoringen til 0-2. (Billede: Jens Dresling/POLFOTO)

Måske var en trænerfyring det, der skulle til for at løsne op for spillet på Esbjergs superligamandskab.

I hvert fald lykkedes det en lille uges tid efter afskedigelsen af Niels Frederiksen for første gang i sæsonen for vestjyderne at vinde en superligakamp.

På Farum Park blev FC Nordsjælland besejret med 2-1, selv om det holdt hårdt mod slutningen af kampen, hvor hjemmeholdet pressede på og var tæt på en udligning.

FCN-forsvar får brasiliansk islæt
FCN-forsvar får brasiliansk islæt

Esbjerg levede højt på en god første halvleg, hvor holdet med et kompakt udgangspunkt levnede modstanderne meget lidt plads.

Efter 20 minutter sørgede svenske Robin Söder for kampens første mål, da han vandt en hovedstødsduel med Patrick Mtiliga.

Og kort efter, at stadionuret rundede en halv time, slog Lasse Rise til, da FCN-forsvaret gav ham lidt for god plads midt for målet.

Med et langskudsdrøn fik Rise pustet endnu mere selvtillid og ro ind på det skrøbelige Esbjerg-hold, der for bare en uge siden led et grimt 0-4-nederlag på hjemmebane mod Sønderjyske.

Scoringen tvang FC Nordsjælland frem, og hjemmeholdet pressede hårdt på for en reducering.

Brøndby-spiller: Nu er  Europa vigtigere end Superliga
Brøndby-spiller: Nu er Europa vigtigere end Superliga

Efter to gange at have været tæt på lykkedes det i tredje forsøg for nordsjællændernes brasilianske nyindkøb Bruninho at passere Esbjerg-målmand Martin Dubravka.

Det var tredje superligakamp i træk, hvor Bruninho fandt målet, og scoringen så ud til at skabe en lille smule nervøsitet hos gæsterne.

Esbjerg forsvarede føringen med næb og klør, og til sidst fik de stribede så endelig lov til at juble.

Og afløserne for Niels Frederiksen, Michael "Mex" Pedersen og Lars Lungi Sørensen, har fået et lidt bedre udgangspunkt at arbejde ud fra i forsøget på at få esbjergenserne på ret køl igen.

Sejren sender Esbjerg væk fra jumbopladsen i ligaen med fire point for fem kampe. Kun Brøndby, der søndag eftermiddag møder Viborg på udebane, har fortsat sin første sejr til gode.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx