Af - 20/08-16 08:41

Uheldigt styrt endte med lykkeligt OL-øjeblikUheldigt styrt endte med lykkeligt OL-øjeblik

OL handler ikke altid kun om at vinde - det har to kvindelige 5.000 meter-løbere lige bevidst. De kom sidst og næstsidst i deres indledende heat, men fik et minde for livet.

Bildstrecke im Grossformat »

Abbey D'Agostino fra USA og Nikki Hamblin fra New Zealand vinder ingen medaljer, men de har vundet manges hjerter her i Rio - ikke mindst hinandens.

De to 5.000 meter-løbere havde aldrig mødt hinanden, før de begge stillede til start i det andet indledende heat. Midtvejs i løbet kom de i nærkontakt.

Tre danske skuespillere er klar til at spille Pernille Blume på film
Tre danske skuespillere er klar til at spille Pernille Blume på film

Abbey D'Agostino snublede og kunne ikke undgå at hive en totalt uforberedt Nikki Hamblin med sig i styrtet.

- Jeg røg ned, og tænkte 'hvorfor er jeg på jorden?' og pludselig var der en hånd på min skulder, fortæller Nikki Hamblin til USA Today.

Det var Abbey D'Agostino, der ikke ville lade sin konkurrent side tilbage på løbebanen.

- Kom nu, op at stå. Vi skal gennemføre det her løb, sagde amerikaneren.

En gestus, der har rørt Nikki Hamblin dybt.

Se Hollywood-hunk flirte OL-superstjerne i knæ
Se Hollywood-hunk flirte OL-superstjerne i knæ

- Jeg er så taknemmelig for at Abbey gjorde det for mig. For mig er den pige indbegrebet af den olympiske ånd. Jeg er så imponeret og inspireret, siger newzealænderen til USA Today.

- Jeg havde aldrig mødt hende før, er det ikke fantastisk? Det er et øjeblik, jeg vil aldrig nogensinde glemme i resten af mit liv, siger hun.

Det viste sig, at Nikki Hamblin var kommet til skade i styrtet, og amerikaneren hjalp hende lidt på vej med en støttende skulder.

Slået af Lasse Norman: Nu stopper han med banecykling
Slået af Lasse Norman: Nu stopper han med banecykling

Styrtet, og den efterfølgende situation ødelagde naturligvis begge løberes chancer for at gennemføre i en bare nogenlunde rimelig tid. Men pyt:

- Alle vil bare vinde og have en medalje, men uanset hvor skuffende det her er, så er der meget mere i det. Det er en fælles forståelse af, hvor meget alle investerer i det her. Vi har helt sikkert et venskab nu. Hvis nogen spørger mig om 20 år, hvad der skete i Rio. Så er det her min historie - hun er min historie, siger Nikki Amblin.

Historien er dog ikke helt slut endnu - arrangørerne er også blevet rørt af historien, så nu har de tildelt begge atleter en plads i finalen, der skal løbes på fredag, selv om de ikke var i nærheden af at kvalificere sig.

God sportsånd kan godt betale sig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx