16/09-13 21:29

Tennis-stjerne får ni måneders karantæneTennis-stjerne får ni måneders karantæne

Marin Cilic må finde sig i ni måneders karantæne for doping. Verdens nummer 24 nægter at have dopet sig.

storybild

(Billede: Polfoto)

Tennisspilleren Marin Cilic kan se frem til en rutsjetur på verdensranglisten. Kroaten, som er nummer 24 i verden, har fået ni måneders karantæne, fordi han i maj afleverede en positiv dopingprøve for stoffet nikethamide.

Den positive prøve afleverede han i forbindelse med turneringen BMW Munich Open i München.

Karantænen gælder fra 1. maj, og han er fri til at spille igen i februar 2014. Alle resultater, ranglistepoint og præmiepenge siden maj, får han frataget.

Marin Cilic har allerede meddelt, at han vil anke dommen til sportsdomstolen Cas, og han benægter at have dopet sig bevidst.

- Der er tale om et stof fra druesukkertabletter, jeg købte på et apotek i Frankrig. Uden mit vidende, indeholdt tabletterne åbenbart et stof, som er forbudt i konkurrence, siger Marin Cilic i en pressemeddelelse ifølge AFP.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg i mit liv aldrig bevidst eller med vilje har taget forbudte præparater. Jeg er imod præstationsfremmende stoffer i sport, fortsætter han.

En uafhængig komité i det internationale tennisforbund har givet Marin Cilic ret i, at han ikke har dopet sig bevidst. Derfor er karantænen ikke længere end ni måneder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter gigantisk straffe-drama:...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx