Af - 25/01-15 08:33

Gudmundsson: Ingen følelser for IslandGudmundsson: Ingen følelser for Island

Danmarks islandske landstræner ser det ikke som noget specielt, at det netop er Island, der er næste modstander til VM.

storybild

Gudmundur Gudmundsson ser frem til en svær kamp mod Island - og ellers skiller den sig ikke ud, mener islændingen. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Skæbnen ville det, at Danmark i 1/8-finalen skal møde Island. Et land, Danmarks landstræner Gudmundur Gudmundsson er født og opvokset i - og et landshold, han har været træner for i sammenlagt syv år.

Men Gudmundsson slår fast, at han ikke har en trevl af følelser for sit hjemland under denne slutrunde, så længe Danmark er med.

Solid dansk sejr sikrer andenpladsen
Solid dansk sejr sikrer andenpladsen

- Jeg ser det sådan, at nu er jeg træner for Danmark, og det har jeg fuldstændigt fokus på. Jeg tænker ikke alt for meget over det. Det er som enhver anden håndboldkamp, og man udelukker alt andet, siger han og supplerer:

- Selvfølgelig kan man være glad på deres vegne over, at de er kommet tilbage - og det er fint for Island. Men som sagt er mit fokus på Danmark og intet andet.

Lykkelig Mensah: Rigtig dejligt at være med igen
Lykkelig Mensah: Rigtig dejligt at være med igen

Sidste gang, Danmark mødte Island, var også sidste gang, Danmark tabte en håndboldkamp. I opvarmningsturneringen Totalkredit Cup vand islændingene 30-29 for lidt over to uger siden - så nu er der mulighed for revanche.

- Det bliver en meget svær kamp mod et hold, som har et stort hjerte og stor vilje. Og vi har jo noget at forbedre fra sidste kamp mod dem, men det arbejder vi jo med. Vi ved, hvad der skal forbedres, slår Gudmundsson fast.

Dansk mirakel udeblev: Tyskland vandt stort
Dansk mirakel udeblev: Tyskland vandt stort

Han påpeger dog, at de danske håndboldherrer er kommet meget langt, siden nederlaget den lørdag i starten af det nye år.

- Vi er kommet langt, langt videre. Man kan tydeligt se, at vi er blevet bedre på alle parametre, siger han.

Gudmundsson om spiller-episode: Jeg er meget ked af det
Gudmundsson om spiller-episode: Jeg er meget ked af det

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx