Af - 13/10-16 13:46

TV: 25-årig dansker vil vinde verdensmesterskabet i drone-raceTV: 25-årig dansker vil vinde verdensmesterskabet i drone-race

25-årige Anders Kjærsgaard fra Fyn tager i dag til Hawaii. For at vinde det første rigtige verdensmesterskab i drone-race. Se herunder, hvordan det ser ud, når han flyver.

storybild

Anders Kjærsgaard iført vr-brillerne, som viser ham præcis, hvad dronen ser. Det kan godt være en overvældende oplevelse, de første par gange. (Billede: Thinkfoto.dk)

Fjernstyrede droner er ikke bare for sjov:

Det er også en hastigt voksende sport, hvor ‘piloter’ iført virtual reality-briller styrer 500 gram tunge flyvemaskiner rundt på forhindringsbaner med over 100 kilometer i timen. En af de allerbedste er 25-årige Anders Kjærsgaard fra Fyn.

- Der er en del, der er gode, som man holder øje...Jeg er en af dem, de andre holder øje med, siger den 25-årige fynbo.

Her kan du se, hvordan det ser ud, når Anders Kjærsgaard flyver med dronen:

Han rejser i dag til Hawaii, hvor det første rigtige VM skal afholdes i næste uge. Den amerikanske sports-kanal ESPN sender live, der er næsten trekvart million kroner i præmiepenge. Dem håber Anders Kjærsgaard at tage en god bid af. Men:

- Hvor god jeg er, finder jeg først ud af til VM, indrømmer han.

Han har været med i sporten fra starten af, hvilket i praksis betyder, at han har dyrket den i to år. Og han er langt fra den eneste.

I Danmark organiseres drone-ræs af ‘Modelflyvning Danmark, og her glæder formanden Lars Kildholt sig over en stor tilgang af drone-piloter.

- Der er vel kommet 500, vil jeg tro. Det er eksploderet, kan man roligt sige, konstaterer han.

Mærsk eksperimenterer med droner som sendebude
Mærsk eksperimenterer med droner som sendebude

Han forstår godt, hvad der får folk til at kaste sig over drone-ræs.

- Det er pivsjovt! Man bliver rundtosset og får kvalme af det i starten. Og så lige pludselig har man fanget den, og så er det som at være ombord på dronen selv. Det giver sgu noget af et rush, siger Lars Kildholt.

Anders Kjærsgaard bliver ikke svimmel mere, når han flyver, selv om nogle styrt godt kan gøre en smule ondt:

- Hvis man rammer et træ med 100 kilometer i timen, så er der noget, der går i stykker! Det er en meget traumatisk oplevelse. Du ser træet, og så er der bare sne. Og så kan du høre det der ‘Klask!’, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx