Af Ritzau - 21/05-16 23:00

Zlatan lukker PSG-kapitel med mål og sejr i pokalfinaleZlatan lukker PSG-kapitel med mål og sejr i pokalfinale

Zlatan Ibrahimovic scorede mål nummer 155 og 156 i PSG-trøjen i svenskerens sidste kamp for klubben.

storybild

Zlatan Ibrahimovic løftede tidligere i maj mesterskabstrofæet (billedet). Lørdag kunne han være med til at løfte endnu et trofæ, da Marseille blev slået i pokalfinalen. (Billede: Scanpix/Franck Fife)

Superstjernen Zlatan Ibrahimovic og Paris Saint-Germain har sikret sig sæsonens tredje titel i Frankrig med en sejr i pokalturneringen Coupe de France.

I svenskerens sidste kamp for hovedstadsklubben blev Marseille nedlagt med 4-2, og nærmest som en selvfølge var Ibrahimovic blandt målscorerne i pokalfinalen.

20 sekunder inde i anden halvleg fik PSG tilkendt et straffespark, og det udnyttede Ibrahimovic sikkert til at bringe pariserne foran med 2-1. Målmand Steve Mandanda blev sendt til svenskerens venstre side, og bolden blev sendt fladt til højre.

Efter 82 minutter lukkede han også endegyldigt kampen med sin scoring til 4-1. Målet blev sat ind på et kontraangreb.

Svenskeren øgede dermed sin måltotal i klubben, så hans i alt 180 kampe i PSG-trøjen resulterede i 156 mål. Det er klubrekord.

Ibrahimovic fik med pokaltriumfen sat et fornemt punktum for sine fire år i PSG ved at vinde "The Treble". Tidligere i år vandt klubben mesterskabet, mens Liga Cuppen blev vundet i april.

Også i første halvleg chokstartede PSG. I kampens andet minut gled Blaise Matuidi ind i bolden efter et indlæg, men ti minutter senere udlignede Marseille-lejesvenden Florian Thauvin på langskud.

3-1-målet blev sat ind af uruguayaneren Edinson Cavani, da han efter knap en times spil blev spillet alene igennem med Mandanda og køligt udplacerede ham.

I slutminutterne pyntede Marseilles Michy Batshuayi på resultatet efter Ibrahimovic' anden scoring.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx