Af - 05/10-14 18:57

FCK knækkede Esbjerg efter tvivlsomt angrebsspilFCK knækkede Esbjerg efter tvivlsomt angrebsspil

Esbjergs forsvar snorksov, da Andreas Cornelius fik dén tænketid, der skulle til, for at sikre FCK's første sejr i flere år mod Esbjerg.

storybild

FCK vandt 2-1 over Esbjerg i aftes (Billede: Polfoto)

Sjette gang er lykkens gang.

FCK har de sidste fem kamp mod Esbjerg spillet enten uafgjort eller lidt nederlag til vestjyderne. Men i dag lykkes det endeligt for løverne at knække Esbjerg-koden.

Flot hovedstødsspil foran målet og en noget tvivlsom præstation af Esbjergs forsvar sikrede Københavnerne sejr i parken i dag.

FCK om Torino-kamp: Vi er ikke ligefrem favoritter
FCK om Torino-kamp: Vi er ikke ligefrem favoritter

Løverne startede ellers skidt op. Der var gang i angrebsspillet, men misforståelserne mellem spillerne kunne ikke tælles på to hænder. Og de misforståelser udnyttede Esbjerg, der flere gange var særdeles farlige på kontra.

Og efter bare 21 minutter prikkede Esbjergs Martin Pusic hul i Ståle Solbakkens 'bundsolide' forsvar til 1-0.

Men i anden halvleg rejste københavnerne sig for alvor. Utallige løb mod mål endte til sidst ud i et frispark til Andreas Cornelius, der bliver tacklet udenfor feltet af Esbjergs Jonas Knudsen.

FCK-bombe: Henter Christian Poulsen hjem
FCK-bombe: Henter Christian Poulsen hjem

Bolden er lagt op til et frispark skræmmende tæt på mål, og det udnytter Mathias Zanka Jørgensen, da han på frisparket header bolden ind for panden af Claudemir, der scorer til 1-1.

FCK fortsætter angrebsbølgen mod Èsbjerg, og ísær Danny Amamkwaas flotte driblinger imponerer, inden han sender bolden videre til Andreas Cornelius, der flere gange mangler fokus, og taber bolden, og dermed momentet i angrebet.

Men manglende skarphed er åbenbart ikke enstydende med, at man ikke kan score. Et hjørne i 68'ene minut sender bolden ind bag ved Andreas Cornelius i feltet, der må vende om, for at få bolden med sig. Men Esbjerg sover i forsvaret, og Andreas Cornelius får lov til at tage sig tid, og placerer bolden sikkert i højre hjørne af Esbjergs mål.

2-1 til FC København, og det bliver kampens slutresultat.

Solbakken: Vi har det aldrig nemt ude mod Sønderjyske
Solbakken: Vi har det aldrig nemt ude mod Sønderjyske


LÆS OGSÅ: Brøndby efter derby-ballade: Truer med at udelukke fans

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager dræbt i arbejdsulykke
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Kim Larsens søn var bange for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx