26/09-13 17:46

Avis: 44 døde efter forberedelser til fodbold-VMAvis: 44 døde efter forberedelser til fodbold-VM

The Guardian er kommet i besiddelse af en rapport, som viser, at 44 stadionarbejdere er døde i Qatar.

storybild

Model af et nyt stadion i Qatar (Billede: Polfoto)

En mulig skandale er under opsejling i Qatar, som i 2022 skal være vært for VM i fodbold.

Stadionbyggeriet er begyndt, og i den forbindelse er arbejdsvilkårene for de tusindvis af nepalesere, som er kommet til Qatar for at arbejde i forbindelse med VM-projektet, så elendige, at det har kostet menneskeliv.

Avisen The Guardian skriver, at 44 nepalesere døde fra 4. juni til 8. august, hvor temperaturerne kunne nå op på 50 grader. Det fremgår af nogle officielle papirer, som avisen er kommet i besiddelse af.

Historien har fået VM-arrangørerne til at undersøge sagen.

- Helbredet, sikkerheden, trivslen og værdigheden for alle arbejdere, som bidrager til, at vi kan afholde VM, er det mest vigtige for os som arrangører, skriver den fremtidige VM-vært ifølge nyhedsbureauet Reuters i en pressemeddelelse.

Qatar fik tildelt værtskabet for tre år siden, og selvom der er længe til VM i 2022, så har ørkenstaten haft en del problemer at slås med.

Varmen er et kæmpe problem i forhold til VM, som traditionelt bliver spillet om sommeren. Derfor diskuteres der om, hvorvidt Qatar-slutrunden ekstraordinært skal spilles om vinteren. Sker det, skal hele fodbold-kalenderen laves om i den sæson.

Desuden har der længe været fokus på arbejdsvilkårene i Qatar. Det internationale fodboldforbund (Fifa) har allerede udtrykt bekymring om de mange medieskriverier omkring dårlige arbejdsforhold i forbindelse med for eksempel stadionbyggeriet.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespiller kendt fra DR-satsning...
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx