Af Ritzau - 01/07-17 14:40

Fifa-boss vil bruge videodomme til VM trods kritikFifa-boss vil bruge videodomme til VM trods kritik

Langsommelige videoafgørelser ved Confederations Cup skræmmer ikke Fifa-præsident, der vil bruge video til VM.

storybild

Gianni Infantino er fortsat tilhænger af brugen af videodomme i fodbold efter Confederations Cup. (Billede: Reuters/Maxim Shemetov)

Videoafgørelser er de seneste to uger blevet testet i forbindelse med det igangværende Confederations Cup i Rusland.

Selv om der indimellem har været afbrydelser på to-tre minutter i kampene, så betegner præsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino, brugen af videodomme som en succes.

Infantino er fortsat tilhænger af at tage videoafgørelser i brug under næste års VM i Rusland trods kritik af den ofte langsommelige videoproces.

- Der er intet, der står i vejen i forhold til at tage det i brug, som jeg ser det, siger Infantino før søndagens finale mellem Tyskland og Chile.

- Frem til nu har det været en succes. Vi lærer fortsat, vi forbedrer det, og vi bliver ved med at teste, siger præsidenten.

Fifa oplyser, at videoafgørelser er blevet brugt seks gange i forbindelse med Confederations Cup.

- Uden videoafgørelserne havde vi haft en anden turnering. Og en turnering, der ville have været lidt mindre fair, siger Infantino.

- Vi skal arbejde videre omkring nogle detaljer vedrørende kommunikationen og hastigheden, når der skal tages beslutninger, siger han.

Det ventes, at fodboldens lovgivende organ, International Football Association Board (Ifab), i marts 2018 vil tage stilling til den fremtidige brug af videoafgørelser.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk astronaut er død
bt.dk
Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
'Inger Støjberg, jeg har lige løbet...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx