Af Ritzau - 31/03-17 07:44

Andersen nærmer sig slutspil på stor danskernat i NHLAndersen nærmer sig slutspil på stor danskernat i NHL

Den danske målmand var tilbage efter en kort skadespause og reddede 29 ud af 30 forsøg.

storybild

Frederik Andersen havde en fin aften i målet for Toronto Maple Leafs. (Billede: Scanpix/Christopher Hanewinckel)

Målmanden Frederik Andersen kan blive næste danske NHL-spiller, der kvalificerer sig til slutspillet om Stanley Cup-trofæet i denne sæson.

Med danskeren tilbage i buret efter en kort skadespause hentede Toronto Maple Leafs to vigtige point, da Nashville Predators blev besejret 3-1 i Nashville.

Andersen havde en fin aften med 29 redninger på 30 skud og en redningsprocent på næsten 97.

Med seks kampe tilbage af grundspillet er Toronto oppe på 89 point og har et forspring på fem point ned til pladserne, der ikke giver adgang til slutspillet.

Der var også succes for Nikolaj Ehlers. Han blev noteret for to assister, da Winnipeg Jets sled sig til en overtidssejr på 4-3 over Anaheim Ducks.

Specielt oplægget til 2-3-reduceringen var seværdigt. Nordjyden brugte sin imponerende skøjteteknik til at løbe fra Anaheim-forsvaret, køre rundt om målet og servere pucken for kaptajn Blake Wheeler.

Mindre elegant var danskerens kiksede aflevering, som alligevel resulterede i udligningen til 3-3 12 sekunder før tid. Selv om det canadiske hold efterfølgende også sikrede sig sejren, er løbet kørt i forhold til slutspillet.

Det er det også for Detroit Red Wings og Frans Nielsen, men danskeren fik dog personlig succes med et mål og en assist, da Detroit tabte 3-5 til Tampa Bay Lightning.

Samme udbytte fik Jannik Hansen hos San Jose Sharks. Hansen scorede allerede efter et minuts spil, og selv om han senere også blev noteret for en assist, tabte San Jose alligevel 2-3 til Edmonton Oilers.

Jannik Hansen er sammen med holdkammeraten Mikkel Bødker allerede klar til slutspillet. Det samme er Lars Eller (Washington Capitals) og Oliver Bjorkstrand (Columbus Blue Jackets).

Desuden kan Nicklas Jensen blive indkaldt af New York Rangers, der også er slutspilsklar. Jensen har kun fået syv NHL-kampe i denne sæson, men vil formentlig blive holdt klar som reserve, når slutspillet går i gang.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx