Af - 17/11-16 16:54

Yussuf Poulsen om tysk succes: - Vi rider på en bølgeYussuf Poulsen om tysk succes: - Vi rider på en bølge

Efter ti kampe er oprykkerne RB Leipzig på andenpladsen i Bundesligaen. Yussuf Poulsen er overrasket, men er sikker på, at klubben bliver et tophold med tiden.

Bildstrecke im Grossformat »

Siden energidrikgiganten Red Bull i 2009 overtog licensen i 5. divisionsklubben SSV Markranstädt og skabte RasenBallsport Leipzig (RB Leipzig), er holdet stormet op gennem de tyske rækker.

Efter oprykningen til Bundesligaen er succesen i den grad fortsat. I sin første sæson i den bedste tyske række står den pengestærke klub nemlig uden nederlag og er a point med førerholdet Bayern München efter ti kampe.

Undgår RB Leipzig et nederlag i fredagens kamp mod Leverkusen, kan holdet ovenikøbet blive den første oprykker, der går ubesejret gennem de første 11 Bundesliga-kampe.

Rider på en bølge
Godt nok er der store forventninger til det ambitiøse projekt, men den imponerende start er alligevel kommet bag på de fleste - inklusiv Yussuf Poulsen, der kom til RB Leipzig fra Lyngby i 2013, da den tyske klub spillede i 3. Bundesliga.

- Vi rider på en bølge lige nu, og det er superfedt. Jeg tror ikke, der er nogen som helst, der havde regnet med, at vi ville have gjort det så godt efter de første ti kampe. Men det er jo kun fedt, at vi har spillet over forventning, siger den 22-årige dansker, der har været fast mand i angrebet i denne sæson.

Yussuf Poulsen og holdkammeraterne fejrer en scoring (Billede: Scanpix).

Trods succesen understreger Yussuf Poulsen, at det er for tidligt at tale om RB Leipzig som mesterskabskandidater.

- Vi er i hvert fald ikke konkurrenter til Bayern p.t. Vi er et oprykkerhold, der har gjort det godt indtil videre,og det er vores første sæson i Bundesligaen, siger danskeren, der dog ikke er i tvivl om, at RB Leipzig har en lys fremtid foran sig:

På sigt bliver RB Leipzig et tophold - det er jeg helt sikker på.

Yussuf Poulsen jagter tysk historie ude mod Leverkusen
Yussuf Poulsen jagter tysk historie ude mod Leverkusen

Også Eurosports Bundesliga-ekspert Bjarne Goldbæk er overrasket over, hvor godt oprykkerne er kommet fra start. Men ligesom Yussuf Poulsen mener han ikke, at et mesterskab er realistisk lige nu.

- De har været et rigtigt spændende bekendtskab indtil videre. Men jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at de kan spille med om mesterskabet i denne sæson. Der kommer nok nogle udfald, for det er et meget ungt hold, og så bred er deres trup heller ikke, siger eksperten og tilføjer:

- Hvis du havde spurgt mig inden sæsonen, ville jeg sige, at de ville blive et midterhold. Men selv om de nu er pumpet med selvtillid, kan jeg ikke se dem blive nogen konkurrent til Bayern i denne sæson.

"Nein zu RB!"
Siden Red Bull rykkede ind i Tyskland og skabte RB Leipzig, har klubben mødt massiv modstand og store protester på grund af energidrikgigantens måde at styre klubben på.

I Tyskland skal den såkaldte 50+1-regel som udgangspunkt sørge for, at magten tilhører den enkelte klubs medlemmer - fansene - og ikke falder i hænderne på investorer. Men den regel har RB Leipzig fundet en fiks måde at omgå.

For selv om det er muligt at blive medlem i RB Leipzig, er medlemsgebyret årligt godt 6.000 kroner, hvilket er usædvanligt højt i forhold til tyske standarder - og så giver medlemskabet ikke engang stemmeret i sig selv.

Derfor anslås det, at der kun er omkring 17 medlemmer i bestyrelse. Heraf er de fleste Red Bull-ansatte, og den østrigske læskedrikproducent sidder dermed tungt på stemmerettighederne.

Dinamo Dresden-fans fremviser et banner i en pokalkamp mod RB Leipzig. "I ødelægger vores sport. Derfor ødelægger vi jer!!!," lyder en dansk oversættelse af banneret (Billede: Scanpix).

Til sammenligning er der eksempelvis 139.000 betalende medlemmer i Borussia Dortmund og over 270.000 i Bayern München. De kan alle stemme, når der skal træffes beslutninger om eksempelvis billetpriser i de to storklubber.

Forretningsmodellen i RB Leipzig har skabt stor vrede hos mange tyske fodboldfans, der er gået sammen om modstandskampagnen "Nein zu RB", og som ofte giver RB Leipzig en hård medfart med bannere, smædesange - og det, der er værre. Tidligere på sæsonen smed Dinamo Dresdens fans eksempelvis et afhugget tyrehoved på banen.

Flyvende tyrehoved koster kassen for østtysk storklub
Flyvende tyrehoved koster kassen for østtysk storklub

Spørger man Yussuf Poulsen, oplever han dog ikke hadet til RB Leipzig lige så voldsomt, som det til tider bliver beskrevet:

Det er ikke rigtigt noget, jeg kan nikke genkendende til længere. Det er slet ikke så slemt, som medierne gør det til. Jo, der hænger da bannere og ting og sager, men det gør der også, når Schalke spiller mod Dortmund. På den måde kan du måske sige, at det er lidt som at spille et derby hver gang.

RB Leipzig-angriberen påpeger samtidig, at hadet i hvert fald ikke kan ses på opbakningen til klubbens kampe.

- Det kan godt være, at folk udadtil siger, at de ikke vil se på os, men tilskuertallene viser, at der er rigtig mange, der kommer og ser os. Jeg tror, vi tiltrækker folk, fordi vi er interessante og spiller underholdende fodbold. De kan sige, at de hader os, så meget de vil, men så længe de stadig kommer og kigger på, er det fedt for os, siger Yussuf Poulsen.

I Bjarne Goldbæks øjne er det ikke helt retfærdigt, at RB Leipzig er blevet mødt af så stor modstand. Han ser tværtimod klubben som en berigelse for Bundesligaen.

- Det er en klub, som har haft problemer med sit image, men det synes jeg ikke er fair. I mine øjne er det en spændende, moderne og dynamisk klub. Ja, selvfølgelig har de flere penge end mange andre, og de er kommet op på ulige vilkår. Men de har brugt pengene med forstand, siger eksperten.

Landsholdsprofil med kaffebar: Sjovt at prøve noget nyt
Landsholdsprofil med kaffebar: Sjovt at prøve noget nyt

KLIK HER FOR AT FÅ DE BEDSTE FODBOLDNYHEDER FRA METROXPRESS

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu bliver det alvor: Det skal...
bt.dk
Magnussens rival gør comeback: Får ny...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
'X Factor'-Andreas gennemgik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx