Af - 18/04-14 19:01

Makienok sender Brøndby mod medaljerMakienok sender Brøndby mod medaljer

Brøndby vandt 3-1 hjemme over Sønderjyske, som får svært ved at redde sig en ny sæson i Superligaen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Sønderjyske er tættere på en tur ned i 1. division, mens Brøndby for alvor begynder at blande sig i medaljekampen i Superligaen.

Det må være konklusionen efter Brøndbys 3-1-sejr hjemme over Sønderjyske. Simon Makienok scorede to af målene for Brøndby.

Den danske landsholdsangriber bankede 1-0-målet i nettet fra tæt hold 10 minutter inde i anden halvleg. Og fire minutter senere headede han Brøndby foran 2-0. Men kampen var ikke afgjort endnu.

Sønderjyske forsøgte at skabe spænding om resultatet, og det lykkedes efter flere offensive indskiftninger for Rubin Okotie at fremtvinge en 1-2-reducering med et flot hovedstød efter 69 minutter.

Sønderjyske var også tæt på at udligne, men hverken Hallgrimur Jonasson eller Okotie var i stand til at overliste Lukas Hradecky i Brøndbys mål.

I stedet for en udligning gjorde den indskiftede Brøndby-spiller Ferhan Hasani det til slutresultatet 3-1 med et mål få minutter før slutfløjt.

Med resultatet har Brøndby nu 42 point på fjerdepladsen - tre point færre end ærkerivalen FC København på tredjepladsen.

Brøndby havde flere muligheder for at komme foran allerede i første halvleg, men hverken José Ariel Nunez, Makienok eller Andrew Hjulsager var skarpe nok i afslutningerne.

Der var ikke mange chancer i den anden ende, hvor Sønderjyske lidt overraskende begyndte med Tommy Bechmann på bænken.

Mikael Uhre, der havde fået chancen i stedet for Bechmann, havde Sønderjyskes eneste afslutning i første halvleg.

Den mest kontroversielle og kuriøse episode i kampen kom i første halvegs slutsekunder.

I et smukt gennemspillet Sønderjyske-angreb - et af de eneste i de første 45 minutter - modtog højrebacken Daniel Christensen bolden og gjorde klar til et indlæg med mange folk i feltet.


Dommer Anders Poulsen valgte dog at afblæse angrebet ved at fløjte til pause, og det fik udeholdets spillere til at tage sig til hovederne.


Der var ingen tvivl i den situation om, hvad der er på spil for sønderjyderne i øjeblikket.


Sønderjyske-træner Lars Søndergaard brokkede sig og klappede demonstrativt af fjerdedommeren, og dommeren modtog også en verbal salve fra udeholdets anfører Niels Lodberg.

I begyndelsen af anden halvleg fik Sønderjyskes Lars Uhre bolden i nettet, men målet blev korrekt annulleret for offside.


Med nederlaget er Sønderjyske fortsat placeret på sidstepladsen i ligaen med 25 point, men holdet har stadig kun fire point op til redning. Der resterer seks spillerunder.


/ritzau/


LÆS OGSÅ: Makienok: Dumt og ærgerligt

LÆS OGSÅ: Ibi Støving skal giftes

LÆS OGSÅ: Morten Olsen udtager tre erstatninger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Blachman straffer meddommer: 'Jeg vil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx