11/07-17 22:48

Lægerne vil vække Ajax-spiller fra kunstigt komaLægerne vil vække Ajax-spiller fra kunstigt koma

Skanninger af 20-årige Abdelhak Nouris hjerne viser ingen uregelmæssigheder, og lægerne er optimister.

storybild

Abdelhak Nouri vil langsomt blive vækket fra sit kunstige koma af lægerne i Innsbruck, meddeler Ajax tirsdag. Reuters/United Photos

København. Lægerne på et hospital i østrigske Innsbruck vil gradvist i løbet af et døgn begynde at vække den 20-årige Ajax-spiller Abdelhak Nouri.

Den unge midtbanespiller har ligget i kunstigt koma, siden han kollapsede under en træningskamp lørdag mellem Werder Bremen og Ajax.

Kampen blev spillet i Innsbruck, og den blev afbrudt ved stillingen 2-1 til tyskerne, da Nouri faldt om i det 70. minut og fik behandling på banen med det samme.

Mandag meddelte Ajax, at alt tyder på, Nouris hjerte fungerer normalt og ikke lader til at have taget varig skade.

Tirsdag kunne den hollandske klub så fortælle, at Nouri er i en stabil tilstand. Hans liv er ikke truet, og lægerne i Østrig er forsigtigt optimister i forhold til hans helbredelse.

Ifølge Ajax har en skanning af spillerens hjerne samt øvrige neurologiske undersøgelser ikke vist uregelmæssigheder indtil nu, og yderligere undersøgelser vil kunne foretages, når spilleren vågner op og kommer til sig selv.

Abdelhak Nouri har spillet ni kampe for Ajax siden sin debut i september 2016. Han var en del af truppen, der tabte 0-2 til Manchester United i Europa League-finalen i Stockholm i Sverige i maj.

Ved den lejlighed kom han ikke på banen. Den 20-årige hollænder er holdkammerat med danskerne Kasper Dolberg og Lasse Schöne.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Legenden Iniesta takkede af i smal...
bt.dk
Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx