Af - 13/08-16 19:18

Påvirker sex OL-deltagerne?Påvirker sex OL-deltagerne?

Der er utallige myter om sex før en stor sportspræstation, spørgsmålet er bare, om de holder stik.

storybild

(Billede: Stefan Wermuth)

I årevis har atleterne trænet for at kunne deltage i et af deres livs vigtigste begivenheder: OL. Nu kan de endelig se målstregen. Ligesom alle de andre elite-mennesker med det samme mindset, som de går op og ned af i OL-landsbyen. Selvfølgelig kommer de til at have sex.

Den Internationale Olympiske Komité skulle efter sigende have sponsoreret 450.000 kondomer til lige præcis dette, det skriver BuzzFeed. Og det giver jo også mening, når man tænker på, at zika kan overføres seksuelt. Ligesom det generelt giver god mening at have sikker sex.

Men altså… Påvirker sex præstationen til OL? Der er i hvert fald masser af overtro, når det kommer til sex før sport. Især for mænd.

De unge mødre-deltager single: Vores sex fungerede ikke
De unge mødre-deltager single: Vores sex fungerede ikke

Meget af det handler om, at mænds befindende sidder i deres sæd, og denne teori går på, at hvis man holder sig fra seksuel aktivitet, kan man holde sit testosteronniveau højt eller endda øge det. Men forskning modbeviser det, siger Mike Young, sportsvidenskabsmand og OL-træner, til BuzzFeed.

En anden myte er, at seksuel frustration kan føre til øget aggressivitet, hvilket kan være en fordel i visse sportsgrene. Men der er ikke noget forskning, der bakker påstanden op.

Til gengæld er der forskning, der viser, at testosteron typisk stiger efter sex for både mænd og kvinder. Så måske kan sex før OL være en fordel.

Men måske handler det bare om den enkeltes mindset. Det viser et andet studie i hvert fald.

- Vi fandt ud af, at det handler om dit eget moralske kodeks eller opfattelse af, at det der vil ske, kommer til at ske, siger Mike Young.

Altså de atleter, der troede, at det påvirkede dem negativt, så at det havde en dårlig indflydelse på deres ydeevne. Med andre ord, det man kalder placebo-effekten.
Det er af åbenlyse årsager ret svært at studere dette felt, men hidtil forskning tyder ikke på, at det har nogen negativ effekt at have sex før en stor sportspræstation.

Husker du Mirandas baby i 'Sex and the City'? Sådan ser han ud i dag
Husker du Mirandas baby i 'Sex and the City'? Sådan ser han ud i dag

Men det er formentlig også en individuel sag, hvordan kroppen reagerer på sex. For nogle er det distraherende, for andre er det afstressende, mens det også kan være et egoboost lige før en vigtig kamp. Men det kan også gøre dig træt og mentalt drænet. Det kommer måske også an på, hvem man har sex med eller hvilken sport man skal dyrke.

Her er tamponen, du kan have på under sex
Her er tamponen, du kan have på under sex

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx