Af Ritzau - 19/11-16 10:48; Opdateret: 19/11-16 13:59

Jan Ø. overvinder problemer og napper finalebilletJan Ø. overvinder problemer og napper finalebillet

Jan Ø. Jørgensen afværgede fire sætbolde og missede en matchbold, før han vandt sin semifinale i China Open.

storybild

Jan Ø. Jørgensen skal søndag op mod Chen Long i finalen i Super Series Premier-turneringen China Open. (Billede: Scanpix/Ed Jones)

Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen er klar til søndagens finale i Super Series Premier-turneringen China Open.

Her skal han møde verdensranglistens nummer to, kineseren Chen Long, der vandt OL-guld i Rio, og som tidligere lørdag slog Viktor Axelsen ud af semifinalen i Kina.

Chen Long har vundet otte ud af ni kampe mod Jan Ø. Jørgensen. Danskerens eneste sejr var tilbage i juni 2014.

Jan Ø. Jørgensen blev finaleklar efter en sejr i tre sæt, selv om han undervejs var i problemer mod Iskandar Zulkarnain fra Malaysia.

Danskeren vandt 22-20, 20-22, 21-7 efter at have misset en matchbold i andet sæt for derefter at dele en øretæve ud i tredje sæt.

- Jeg har ikke trænet særlig meget op til det her, for jeg fik en fiber nede i Frankrig (for tre uger siden, red.), som jeg har bakset med op til den her turnering, så jeg er rigtig stolt af, at jeg på lidt forberedelse kan hive det her spil frem.

- Jeg må erkende, at det bliver noget helt andet at skulle møde Chen Long i morgen. Jeg skal finde noget ekstraordinært frem, hvis jeg skal vinde, siger Jan Ø. Jørgensen til TV2 Sport.

Undervejs så finalepladsen ud til at være langt væk.

Da Zulkarnain bragte sig foran 20-16, syntes første sæt at være afgjort. Men den var Jan Ø. Jørgensen ikke med på.

Danskeren afværgede fire sætbolde, lige som han også vandt de efterfølgende to dueller og tog sig af sætsejren.

På sætbolden ramte Jan Ø. Jørgensens returnering netkanten og gik over på malaysierens halvdel så tæt på nettet, at den umuligt kunne sendes tilbage igen.

Danskeren tog både momentum og aggressivitet med ud til andet sæt. Det lykkedes at holde fast i initiativet, selv om spillet indimellem blev en tand for forhastet.

Da danskeren gik fra 13-13 til 16-13, så han ud til at have afgjort kampen, men Zulkarnain svarede tilbage og bragte sig foran.

Ved 20-19 havde Jan Ø. Jørgensen matchbold, men danskeren kiksede. I stedet tog verdensranglistens nummer 33 sig af sætsejren, da han vandt 22-20.

Dermed var der lagt op til endnu et tæt sæt, men sådan blev det ikke. Tredje sæt var ren formalia for danskeren, som viste klassen og vandt 21-7 efter at have vundet kampens sidste ti dueller.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx