Af Ritzau - 27/04-17 18:02

Tempospecialist vinder efter langt udbrud i RomandietTempospecialist vinder efter langt udbrud i Romandiet

Stefan Küng holdt kadencen på opløbsstrækningen og vandt 2. etape af Romandiet Rundt foran Andriy Grivko.

storybild

Stefan Küng vandt i Romandiet efter et langt udbrud. På målstregen slog han Astanas Andriy Grivko, der ses i baggrunden. (Billede: Scanpix/Fabrice Coffrini)

Schweizeren Stefan Küng (BMC) brugte sine tempoegenskaber fra banecykling og enkeltstart, da han torsdag vandt 2. etape af Romandiet Rundt.

På opløbsstrækningen slog han Astana-rytteren Andriy Grivko, efter de to havde været i udbrud gennem næsten hele etapen, som var blevet forkortet med cirka 30 kilometer på grund af snefald.

De to ryttere havde i lang tid selskab af Frederik Veuchelen (Wanty) og Sander Armée (Lotto Soudal). Undervejs nåede forspringet op på omkring seks minutter, før feltet satte jagten ind.

Med cirka 20 kilometer tilbage blev Sander Armée sat i udbrydergruppen. Han var før etapen udbruddets bedste i den samlede stilling.

Det lignede et opgør mellem den resterende trio, men Stefan Küng og Andriy Grivko rykkede fra Veuchelen.

Bagfra kom feltet buldrende, men på de sidste par kilometer gik det op for de to udbrydere, at missionen var veludført. Nu var det blot et spørgsmål om, hvem som skulle vinde den regnvåde etape.

Stefan Küng lagde sig i front, og han holdt den høje kadence hele vejen over målstregen. Han vandt også en etape i løbet for to år siden.

Schweizeren er tidligere verdensmester i individuelt forfølgelsesløb i banecykling og har en stribe gode resultater fra enkeltstartsløb på landevejen.

Feltet kom ind 20 sekunder efter de to udbrydere.

I den samlede stilling er det fortsat Fabio Felline (Trek), der ligger øverst i klassementet. Italieneren var hurtigst i prologen på løbets førstedag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx